Spor Kanalları ve Marketler (1)

0
56

Değerli Okurlarım, futbolun sadece topu tekmelemek olmadığını muhtelif vesilelerle sizlere sunmuştum. İçeriğinde o kadar güzel şeyler var ki anlatmakla bitmez. Tekrar başa dönecek değilim ama birkaç kelime ile içeriğini sizlere sunmak istiyorum.

Futbol Bir Edebiyattır, Futbol Bir Şiirdir, Futbol Bir Romandır. Futbol En Önemli Bir Temaşadır, Futbol Sevindiren ve Üzendir, Futbol Ağlatan ve Güldürendir. Futbol Bir Fiziktir ve de fizik kurallarını alt üst eden muhteşem spordur. Ayrıntıya girmeyeceğim ve bildiğiniz gibi birçok makalem de bu kavramları ayrıntılı biçimde sizlere anlatmıştım.

Efendim, hepinizin çok iyi bildiği gibi, yıllar önce elektrik kesintisinden sakinler olarak usanmış, bizar olmuştuk. Gerçi bu konuda ve günümüzde elektrik kurumları dünleri aratmıyor. İsyan Ettiriyor… Şöyle ifade etmek istiyorum. Birileri hızlı öksürsün, ŞAK elektrik kesiliyor. Bunun çözümü nasıldır bilemem ama, benim Kasımpaşalı bir arkadaşım var yüksek yerde oturduğu için bu işlerin çözümünü de o çok iyi biliyor. Ancak, elektrik kesintilerine zaman-zaman anlayış gösteriyor, sıkıntıları sineye çekiyoruz ama o anda bir futbol maçı izliyorsanız N’olacak?

İşte o zaman, lügatler parçalanıyor, büyük küçük herkesin kulakları çınlatılıyor… Bu defa da radyolar gündeme geliyor ama pilli olanları!  Yaklaşık 10 yıl önce elektrik kesintisinden dolayı futbol maçını pilli olan radyodan dinliyordum. Bizim bilip de söylemediğimiz ya da söyleyemediğimiz ifadeleri elin oğlu öylesine rahatlıkla söylüyor ki, bire bir sohbet ediyor sanırsınız. Belki spikerde elektriğin kesildiğini anlamıştır.

Dilerseniz, bazılarını söyleyeyim… Rakibinin belini kırdı, adamın bağırsağı düğümlendi, rakibinin fiyakasını bozdu, çalımı yiyince yolunu şaşırdı… İşte, futbol öylesine tutkulu, öylesine etkili ve insanlara yolunu bile şaşırtan en önemli spordur. Spor, özellikle futbol karın doyurur mu, doyurmaz mı? Bunu iki kişilik yalnızlara sormak lazım! Onlar daha iyi bilirler. Onların hepsi de midecidir.

Spor kanalları ve özellikle Lig TV’de yaşanan gelişmeleri, bana ulaşan şikâyetleri yarınki sayımızda anlatmaya çalışacağım. Zaten başka yerlerde okuyamazsınız. Onlar nohutçu, kömürcü de ondan!

Mutlu olum, mutlu kalın… SAYGILARIMLA