‘Söylenenlere İtibar Etmeyin!’

0
94

bülent akbay1Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Bülent Akbay Kentsel Dönüşüm Projesini ‘Fiyasko’ Olarak Değerlendirdi…

“Kentsel Dönüşüm, Rant ve Soygun Projesine Dönüşüyor”

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Bülent Akbay, kentimizde hayata geçirilecek olan ‘kentsel dönüşüm’ projesinin fiyasko olduğunu öne sürdü. Uzlaşma görüşmelerinin İskenderun Belediyesine ait bir salonda gerçekleştiğini kaydeden Akbay, görüşmelerden çıkarak derneklerine başvuran vatandaşların isyan ettiklerini kaydetti.

Projenin rant ve soygun projesine dönüştüğünü iddia eden Akbay; “Türkiye’nin en büyük ikinci projesi Türkiye’nin en büyük fiyaskosuna dönüşmek üzere… Kentsel Dönüşüm Projesi İskenderun etabı benzerlerinde olduğu gibi ne yazık ki ciddi bir rant ve soygun projesine dönüşüyor. Barınma hakkı tesis etmesi gereken yöneticilerin, kendi imkânlarıyla barınma sorununu çözmüş vatandaşın bu sınırlı hakkını da elinden almaya çalışıyorlar” dedi.

İskenderun Halkı Aptal Değildir

Belediye başkanını suçlayıcı ifadeler de kullanan Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Bülent Akbay, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Sosyal Haklar Derneği olarak bazı gerçeklere hemşerilerimizin dikkatini çekmek istiyoruz. Belediye Başkanı Dingil, Ankara İmar Şirketi’ni kamuoyuna ısrarla Bakanlık Temsilcisi şirket olarak sunuyor. Oysa bu şirket özel hukuka göre kurulmuş bildiğimiz kar amacı olan ticari bir şirkettir. İskenderun halkını adeta “aptal” yerine koyarak ısrarla Bakanlığın temsilcisi olarak vurguluyorlar. Bu şirket tüm ticari şirketler gibi para kazanmayacaklarını düşünmedikleri bir işe girmez. Şirketin web sayfasına girildiğinde Bakanlıkla hiçbir ilgisi olmadığı görülecektir.

Özetle karşınızda para kazanmayı hedefleyen ve tamamen ticari kaygılarla iş yapmaya çalışan bir şirket bulunuyor. Adeta simsarlık yaparak, allayarak ve pullayarak Bakanlık Temsilcisi olarak sunulmasının nedeni sadece ve sadece işlenen ve işlenecek ayıpların örtülmesinden ibarettir. Başta belediye başkanı olmak üzere bütün yetkililer halkta yanlış bir intiba yaratmak maksadıyla ‘bakanlık temsilcisi’ ibaresine vurgu yapmaktadırlar. Bu yalandır ve gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Kendileri Çalıp Kendileri Oynadılar

Kamulaştırma esaslı bedelleri belirlediklerini söyleyerek adeta halkın bu bedellere itiraz hakkı yokmuş gibi sundular. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Amaç halkın hiçbir şekilde itiraz etmeden önlerine koyduğu sözleşmeyi imzalatmaktı.

Gerek belediye yetkilileri gerekse şirket sürekli işgalci kavramını kullanarak, yurttaşlarımızın haklarını kullanmalarının önüne geçmeye çalıştılar. 40-50 yıldır evlerinde oturan dürüst insanları bir anda “işgalci” ilan ettiler. Tapulu tapusuz ayrımına dayanarak ısrarla bu kavramı kullanmalarının nedeni insanların uzlaşma görüşmelerinde psikolojik olarak ezmekti. Bunu önemli ölçüde gerçekleştirdiler. Bu kavramın hukuki bir kavram olması bu can yakan gerçeği değiştirmiyor. Oysa kelimenin tam anlamıyla ve hukuki anlamıyla, halkı kandırarak evlerine kadar giren, yalanlarla büyük bir kazanç ve rant bekledikleri sözleşmeleri imzalatmaya çalışanlar hem işgalcidir hem de dolandırıcıdır.

Şantaja Boyun Eğmeyin…

Son olarak halen Kentsel Dönüşüm adı altında Belediyenin bir salonunda halkımıza sözleşme imzalatmak isteyenlerin şantajına, korkutmalarına, yalanlarına boyun eğmeyin. Unutmayın ki onların size ihtiyacı var. Belediye yönetiminin bugüne kadarki icraatları ve Belediye Başkanının bizzat söylediklerine itibar etmeyin. Kentsel Dönüşüm konusunda halkımıza gerekli bilgilendirmeleri en uzman kişi ve kuruluşlar eliyle gerçekleştireceğiz. Sosyal Haklar Derneği olarak halkımızın yanında yer alacağız. Soyguna ve talana gaspına dur diyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here