‘Sokaktan Olimpiyatlara’ Projesi 10 Haziran’da Başlıyor

0
88

ilçe spor müdürü1Önümüzdeki hafta içerisinde Deniz Nakliyeciler Ortaokulunda düzenlenecek olan ‘Sokaktan Olimpiyatlara’ projesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, proje hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında ilk olarak projenin amacından söz eden Arıkoğlu, sokak çocuklarını spora çekmek ve onları kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla böyle bir proje ürettiklerini ifade etti. Projeye destek olanlara teşekkür eden Arıkoğlu; “Sokakta oyun oynayan çocuklarımızın oyun sistemini bozmadan daha eğlenceli bir şekilde düzenli ve doğru bir eğitimle çocuklarımızı spora yönlendirip, sporun altyapısını oluşturmak, onların zamanlarını değerlendirmek ve onları sosyal aktivitelere yönlendirmek için ‘Sokak Olimpiyatları’ adı altında bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bu şekilde devletimizin vermiş olduğu imkânlarla çocuklarımızın hayat standartlarını yükselteceğiz” dedi.

Devletin çıkarmış olduğu yasalarla milli ve başarılı sporcuları koruma altına aldığını belirten Arıkoğlu; “Düzenleyeceğimiz etkinlikte büyükler kategorisinde hangi branşta olursa olsun Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ilk üç dereceye giren sporculara Devlet Sporcusu Unvanı verilmektedir. Yıldızlarda, Gençlerde ve Büyüklerde dünya, Avrupa, Balkan, Akdeniz ve olimpiyat şampiyonlarında ilk üçe giren sporcular, lise mezunu olmak şartıyla beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük, spor yöneticiliği bölümlerine direk girmektedir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here