‘Sokaktan Olimpiyatlara’ Adlı Proje Dün Başladı

0
600

sokaktan olimpiyata1“Sizin Başarınız Ülkemizin Başarısı Olacaktır”

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün “Sokaktan Olimpiyatlara” adlı projesi dün Deniz Nakliyeciler Derneği İlkokulunda Kaymakam Hasan Özyiğit’in penaltı atışı ile start aldı. Sokak çocuklarını spora çekmek ve onları kötü alışkanlıklardan korumak adına böyle bir proje geliştirdiklerini söyleyen İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, bu etkinlik ile spora kazandıracağımız çocukları gelecekte milli takıma girip, onun sunduğu imkanlardan yararlanmalarını amaçladıklarının altını çizdi.

sokaktan olimpiyata2

9 okulun katılımı ile Deniz Nakliyeciler Derneği İlkokulu ve Kılıç Ali Paşa Ortaokulunda dün başlayan “Sokaktan Olimpiyatlara” projesine yaklaşık 200 sporcu katıldı. Deniz Nakliyeciler Derneği İlkokulunda gerçekleştirilen törene Kaymakam Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu ve İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Volkan Yeter ve öğrenciler katıldı.

Projeye büyük destek veren Kaymakam Özyiğit; “Sevgi, saygı ve kardeşlik spor yakalanır. Neden sizler olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmeyesiniz? Sizi sadece eğitimde değil sporda da çağdaş ülkelerin seviyesinin üzerinde görmek istiyoruz. Bu projeler ile yaz tatilinde spor yapmak isteyen çocuklarımıza spor yaptıracağız. Şunu unutmayın ki sizin başarınız ülkemizin başarısı olacaktır” dedi.

sokaktan olimpiyata3

Sokaktan Olimpiyatlara projesi, futbol müsabakasında Kaymakam Özyiğit’in penaltı atışı ile başladı. Proje kapsamında futbol dışında basketbol ve voleybol gibi birçok spor dalı bulunurken, etkinliğe katılan öğrencilere İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Hatay ASKF Başkanı Mehmet Öztürk forma ve ayakkabı hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here