Sloganımız ‘Atatürkçü Türkiye, Ya Cumhuriyet Ya Cumhuriyet’

0
106

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına günler kala sokakları Türk Bayraklarıyla süsledi. Ziya Gökalp Caddesini bayraklarla süslediklerini ifade eden İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, vatandaşlardan da aynı duyarlılığı göstermelerini istedi.

Vatandaşlardan sokaklarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslemelerini isteyen İGC Başkanı Aslan; “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 89. yıldönümünü büyük bir gururla kutladığımızı ifade etmek istiyorum. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olarak her yıl, cumhuriyet bayramında astığımız bayrağımızı Ziya Gökalp Caddesine büyük bir gururla astık. Ziya Gökalp Caddesinden belediyeye kadar olan tüm caddeyi Türk bayrakları ile donattık.

İstiyorum ki bütün İskenderunlu hemşerilerimiz de cadde ve sokaklarını Türk bayrakları ile donatsın. Atatürk posterleri ile donatsın. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı günümüzde unutturulmaya çalışılıyor. Atatürk’ün, Atatürkçü Türkiye’nin bir neferi ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak sloganımızı ‘Atatürkçü Türkiye Ya Cumhuriyet Ya Cumhuriyet’ olarak belirledik.

Türkiye’de başka şansımız yok. Bütün Türkiye vatandaşları, Cumhuriyete sahip çıksın ve diliyorum ki Türkiye’nin her yerinde bu bayramda her taraf Türk bayrakları ile donatılsın. İskenderun Belediye Başkanına, sivil toplum kuruluşlarının hepsine çağrıda bulunuyorum İskenderun’un her caddesini, sokağını ve evini Türk Bayrakları ile donatalım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here