Şahin; “Halktan Kopuk Kararlar Bizi de Bağlamayacak”

0
139

Hatay’ın büyükşehir belediyesi olmasıyla İskenderun’un sınırlarının küçültülecek olmasına tepkiler devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Barış ve Demokrasi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Abdurrahim Şahin; “İskenderun’u siyasi çıkarlarımıza kurban etmeyelim” dedi.

İskenderun’un, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Şahin, iktidarın İskenderun Belediyesini kazanabilmek uğruna yapmak istediği düzenlemenin kendilerini de endişelendirdiğini kaydetti.

İskenderun’un küçültülmesinde siyasi rant olduğunu öne süren Şahin, “İskenderun’u küçültmek, oy alabileceği yerleri bağlayıp alamayacağını düşündüğü yerleri İskenderun’dan koparmaya çalışması aklımıza hizmetten çok siyasi rantın esas alındığını getiriyor. Bu çok tehlikeli bir tutumdur, biz bu tutuma karşı İskenderun halkının vereceği kararların yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Halka, barışa ve bütünleşmeye hizmet etmeyen her türlü siyasi hesaplara, oy avcılıklarına ve siyasi rant girişimlerine karşı durduk bundan sonra da dimdik duracağımızı ve kirli oyunlara karşı olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Verilecek kararlarda halkın isteklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Gerçekten AKP’nin “Biz İskenderun’u bölmüyoruz, birleştiriyoruz” samimi ise o zaman yapması gereken İskenderun’a bağlı tüm belde ve köyleri bir belediye altında birleştirmesi ve İskenderun’u il yapmasıdır. O zaman şu anda söylenen “İskenderun ve Hatay inançlara ve siyasi görüşlere göre düzenleniyor” söylemi de boşa çıkarılmış olacaktır.

Sonuç olarak, biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak şunu belirtmek istiyoruz; her ne yapılacaksa yapılsın, mutlaka halkın düşüncesine başvurulsun ve halkın vereceği kararlar doğrultusunda yapılsın. Halka rağmen, halktan kopuk karar ve uygulamalar bizi de bağlamayacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here