Erzin’de 25 Yıl Sonra Alt Yapı Çalışması Başladı

0
377

Erzin 25 yıl sonra kanalizasyona kavuşuyor. Yaklaşık bir yıl önce Adana iller bankası bölge müdürlüğü tarafından ihale edilen alt yapı ihalesini tek-budak inşaat firması 14 milyon 770 bin liraya aldı. İlçe halkı kanalizasyon yapımını büyük bir sevinçle karşılarken, Belediye Başkanı Kasım Şimşek vatandaşlarla birlikte halay çekti.

İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşan Erzin’in, en büyük problemi olan kanalizasyon şebekesi sorunu 25 yıl sonra çözüme kavuşacak. Kanalizasyon projesi için Cumhuriyet Meydanı’nda imza ve devir teslim töreni düzenlendi.

Törene Erzin Kaymakamı İskender Yönden, İller Bankası Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Tekbudak İnşaat adına Şener Tekbudak, ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bugüne kadar vatandaşlara hizmet etmeyi kutsal bir vazife olarak gördüklerini söyleyen Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek,  “Evrensel boyuttaki bu projeyi hayata geçirmek için çok uğraştık. Çok şükür vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmak nasip oldu. Ben ve ekibim bu gece kafamızı yastığa koyarken bize güvenen insanları yarı yolda bırakmadığımız için huzurlu uyuyacağız” dedi.

Erzin gibi gelişmekte olan bir ilçede kanalizasyon projesinin şimdiye kadar yapılmamasını bir talihsizlik olarak nitelendiren İller Bankası Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler ise “Bu güne kadar yapılması gereken bu projenin şu ana kadar yapılmaması bize göre ciddi bir talihsizliktir. Yinede zararın neresinden dönülürse kardır. Şuan hayata geçirilen yapım işinin Erzin halkına hayırlı olmasını diliyorum. Modern şehirciliğin olmazsa olmazı kanalizasyon yapımında Erzin’i zor günler bekliyor. Sabırla ve dayanışmayla bugünlerin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

İhaleyi kazanan Tekbudak İnşaat firmasının yetkilisi Şener Tekbudak da işi taahhüt edilen süreden en az 4 ay önce bitirmeye söz verdi. Tekbudak, kısa sürede başlanacak çalışmaları daha da hızlandırmak için tüm Erzin halkının el ele verip kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Konuşmaların ardından devir teslim için hazırlanan sözleşmelere, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve firma yetkilisi Şener Tekbudak karşılıklı imza attı. Tören, yerel sanatçıların söyledikleri şarkılar eşliğinde Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve vatandaşların halay çekmesiyle son buldu.

(Haber: Adil Coşkuner-Erzin)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here