Sistem mi Yetenek mi? (1)

0
40

Değerli Okurlarım, bugün (yazmaya başladığım gün) günlerden Pazar. Bir şeyler yazmak için, beyaz kağıdı daktiloya taktım ve düşünmeye başladım. Sizlere faydalı bilgiler sunabilmek için beynimi oldukça zorladım. Daha ligler başlamadı ve bu makale yayınlandığında muhtemelen futbol tekrar bizlere heyecan verecek. Bizler de bu heyecanı yudum-yudum yudumlayacağız.

Ülkemizde ve şehirlerimizdeki futbol takımları sezon başı kamplarını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorlar ya da değerlendirmişler. Her ne kadar başlığımızı “Sistem mi? Yetenek mi?” olarak attık ama doğal olarak sezon başı kamplarının öneminden de söz etmeden de geçmeyeceğim. Sezon başı kamplarının özel bir önemi vardır.futbol için gerekli olan her şey bu kamp dönemle-rinde kazanılır. Sezon başı kamp dönemlerinde, sezonun en uzun ve faydalı antrenman dönemine denir.

O nedenle yine, okurlarımın ve genç sporcuların ve bazı teknik direktörlerin (ısrarları) arzuları doğrultusunda; Sistem ve Yetenek konularını şu anda işliyoruz! Kondisyon (dayanıklılık), Futbolda Antrenman Çeşitleri ve genel olarak Ahlak! Yalnız, bir şeyi anlayamadım ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ahlak konusunu daha ziyade engelli sporcular yazmamı istiyorlar. Hepside iyi çocuk olmalarına rağmen… Hem de bana şöyle diyorlar… “Taraflı tarafsız, ahlaklı ahlaksız, yetkili yetkisiz her kez okusun. Belki faydası olur…” Müsait bir zamanda onlardan açıklama isteyebilirim.

Efendim, başlığımız hazır, yazacaklarımızı sıraya koyduk, artık aheste-aheste daktilomun tuşlarına vurmaya başlayabilirim.

Değerli okurlarım, bir aile reisi düşünün ki günlük haftalık ya da aylık gelirini (hangisini olursa olsun), düzenli yani sistemli harcamazsa, kısa süre sonra çevresinden borç almaya başlar. Yaşamına sistemine sokmadığı için de, borçlarını ve kendisi de, ailesi de zor durumda kalır. O nedenle sistem denilen ve sistem dediğimiz hadise o kadar önemlidir ki, anlatmakla bitiremeyiz. Sistemin öneminin yarın sizlerle paylaşacağım.

Mutlu olun,  mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here