Sınırda Çatışma!

0
56

sınırda çatışma1Türkiye-Suriye Hududunda, Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde; gece yarısı Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan kaçakçı ve sığınmacılardan oluşan yaklaşık 1000 kişilik bir grup tespit edildi.

Gruba bölgede görev yapan 2 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve 2 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ile müdahale edilirken, grubun ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Uyarı ateşi üzerine grup zırhlı araçları taşlayarak Suriye tarafına geri çekildi.

Aynı bölgede sabah saatlerinde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yaklaşık 150 kişilik bir kaçakçı grubuna 1 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve 1 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ile müdahale edildi.

Müdahale sonucu söz konusu grup Suriye tarafına kaçarken olay bölgesinde bıraktıkları dolu mazot bidonlarını ateşe verdiler. Çıkan yangında, bir personel alevlere maruz kalırken; el, yüz ve bacaklarında üçüncü derecede yanık meydana geldi.

Devlet Hastanesinde ilk tıbbi müdahalesi yapılan personel, bilahare Adana Özel Estetik Plastik Cerrahi Hastanesine sevk edilerek, anılan hastanede tedavi altına alındı. Anılan personelin hayati tehlikesinin devam etmekte olduğu bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here