MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Kepler Atıldı

0
527

mkü-iktisatMKÜ İktisat Fakültesi’ndeki mezuniyet töreni Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut, akademisyenler, öğrenci ve velilerin katılımıyla BESYO Spor Salonunda gerçekleşti.

 2120 öğrenciye eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 268, İktisat bölümünden 150 ve Kamu Yönetimi bölümünden 191 öğrenci ve ailesi mezuniyet sevincini yaşadılar.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder mezunlara, “Bu noktaya gelmenizin kolay olmadığını biliyoruz. Ancak bu bir başlangıçtır. Fakültemiz öğrencileri bugün kamu ve özel sektörün birçok departmanında birçok noktasında iş bulma imkânına sahiptir. Bu fakülteden mezun olan bir öğrenci eğer biraz gayretli, planlı ve sistematik çalışıyorsa işsiz kalmadığını biliyoruz. Bu duygularla öğrencilerimizi uğurlarken yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

 Her geçen gün, daha nitelikli ve kalite bir eğitim düzeyini yakalamayı amaçladıklarını dile getiren Prof. Dr. Yakup Bulut ise, “Bugün sadece fiziki mekân bakımdan değil, aynı zamanda akademik kadrosuyla da bölge üniversitelerinin İktisadi ve idari Bilimler Fakülteleri arasında seçkin bir yere sahiptir. Bu gelişim seyrini sürdürerek aynı fakülteler arasında ülkemizde en ön sıralarda olma idealini taşımaktadır” diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları adına konuşma yapan fakülte birincisi Gülşah Çimen ise, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olmak zordur. Ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve özveri gerektirir. Aslında sonlandırdığınız bu zor maratonun kendisi değil, uzun bir başlangıç çizgisinin bitimidir. Çünkü esas mücadele mezuniyetten sonra başlayacaktır. Burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak istiyorum: Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar” şeklinde konuştu.

 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreni, 609 mezunun keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here