Tufan Yıldızlar İlkokulunda Okuma Bayramı

0
83

tufan yıldızlar1Tufan Yıldızlar İlkokulu 1A ve 1B Sınıflarının “Okuma Bayramı Yılsonu Etkinlikleri” okul bahçesinde yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, Başkan Yardımcısı Merve Tufan, Kurucu Temsilcisi Menekşe Tufan ile kurum müdürleri, veliler, veli yakınları ve öğretmenlerin katıldığı etkinlik Büyük Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

İlkokul ve Ortaokul Müdürü Erdoğan Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında genel olarak eğitim sistemi ve kurumlarının eğitim anlayışı hakkında bilgiler verdi.

tufan yıldızlar2

1A ve 1B sınıflarından birer öğrencinin izleyenlere hoş geldiniz konuşması niteliğindeki ‘okumak’ konulu konuşmalarının ardından 1A/1B sınıfları korosu Türkçe ve İngilizce şarkılardan oluşan bir repertuarı başarıyla seslendirdi. Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterilerinin sunulmasının ardından öğrenciler Çanakkale ve Sarıkamış Şehitlerini canlandıran gösterilerini gerçekleştirdi.

Semazenler, Gelin-Kaynana, ıspanaklı yumurta, kabadayı okulu skeçleri; Burdur, Silifke yöreleri halk oyunları; kına gecesi canlandırması, aşık-maşuk oyununun yer aldığı okuma bayramında, jimnastik ve step gösterileri de izleyenleri hayran bıraktı.

Birinci Sınıflar Okuma Bayramı Etkinliği Alp Er Tunga’dan Atatürk’e Türk Büyükleri ve Cumhuriyet Kadınları gösterileriyle sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here