Şiddetli Yağış Caddeleri Göle Çevirdi

0
85

iskenderun yağış1Kentimizde dün sabah yaklaşık bir saat yağan şiddetli yağmur, hayatı felç etti. Meteoroloji istasyonlarında, metrekareye 40 kilogram yağış kaydedildi.

Sabahın erken saatlerinde hafif başlayan yağmur saat 08.00 sıralarında şiddetlenmeye başladı. Yaklaşık 1 saat süren şiddetli yağışta caddeler kısa sürede suyla doldu. Özellikle sahil kesimindeki Atatürk Anıtı Alanı ile çevredeki sokak ve caddeler göle dönerken, yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar binaların saçaklarının altına girerek yağmurun durmasını bekledi. Bazı vatandaşlar ise kafasına poşet bağlayıp, yağmurdan korunmaya çalıştı.

iskenderun yağış2

Caddelerin suyla dolması nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı. Yolda kalan araçlar vatandaşların yardımıyla itilerek sudan çıkarıldı. Caddenin karşısına geçmeye çalışan kadınların yardımına ise esnaf koştu. Esnafın caddeye bıraktığı yüksek taburelerin üzerlerine çıkarak karşıya geçmeye çalışan bazı vatandaşlar düşme tehlikesi atlattı.

Meteoroloji verilerine göre metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü belirlendi. Kentte belediye ekipleri de rögar kapaklarını açarak yağmur suyunun akmasını sağlamaya çalıştı. Vatandaşlar ağustos ayında ilk kez böyle şiddetli bir yağmurla karşılaştıklarını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here