SHD; “Bu Çılgınlığa Derhal Son Verilmelidir”

0
501

sahil cami temeli1Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği, Sahil Cami Yapımına Tepki Gösterdi

Cuma günü sahilde temeli atılacak olan Sahil Cami’nin yapılacağı yer olan İskenderun Sahili ile ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. İskenderunlu vatandaşların tepkisine kulak verilmeden temeli atılacak olan caminin yeri ile ilgili olarak bir tepki de Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliğinden geldi.

Cami hakkında Hatay İdare Mahkemesinde açılan Davanın sonucu beklenmeden yangından mal kaçırırcasına inşaata başlanmak istenmesine ‘Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği’nden tepki gecikmedi.

Cami yapımına değil, İskenderun Sahilinin yağmalanmasına tepki gösteren Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği yaptığı açıklamada, “Cami ihtiyacını karşılayacak bu kadar yer varken bir avuç sahili ‘DİN SİMSARLARINA’ yağmalatmak her şeyden önce doğaya ve tüm dinlerine saygısızlıktır. Geri dönüşü olmayan bu adımın sonuçları onulmaz yaralar açacaktır” görüşlerine yer verdi.

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“İskenderun sahilinin tam ortasında kelimenin tam anlamıyla bir doğa cinayeti işleniyor. Dini çıkarları için kullanan hokkabaz yöneticiler 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 14.30’da kendi deyimleriyle ‘BUTİK CAMİ’ için temel atma töreni düzenleyecekler. Oysa bu butik cami için Hatay İdare Mahkemesinde dava açılmıştı. Mahkemenin karar vermesi beklenmeden yangından mal kaçırırcasına inşaata başlamak ‘ben yaptım oldu’ zihniyetinin ürünüdür. Bu çılgınlığa derhal son verilmelidir. Atakaş Ailesinin bu tartışmalı yapıya adını vermesi bu ailenin de saygınlığını zedeleyecektir. Halka sorulmadan dolgu alanına yapılması düşünülen bu caminin temel atma töreni derhal iptal edilmelidir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here