Sendikalar, İş Güvencesi İçin Referanduma Gitti

0
77

kesk referandumKamuda CEO’lara, hükümet memurluğuna, performansa göre ücretlendirmeye, kadrolaşmaya, rotasyona, esnek çalışmaya karşı güvenceli iş-iş güvencesi için KESK’e bağlı sendikalar İskenderun’da referanduma gitti.

Boyacılar Parkında stand açarak, imza karşılığında vatandaşlar iş güvencesi ve geleceğe sahip çıkmak için referanduma gitti. Stantta halkın önüne konan sandıkta vatandaşlar, oy kullandı. KESK üyelerinin dağıttığı bildiri de, “AKP genel olarak talepleri karşısında üç maymunu oynamaya devam ettiği, emeğin kara AKP’nin pembe tablosunda haklarımızın gaspı sürüyor, hükümet memurluğu ile siyasal kadrolaşma artacak, kamuya CEO’lar atanmak isteniyor, oyunu görüyoruz, tepkimizi yükseltiyoruz” konularına yer veriliyor.

Bildiride ayrıca, “Bugün TBMM’de olan hükümet memurluğu yasa tasarısına ve her an bu tasarıya eklenme ihtimali olan rotasyon (sürgün) düzenlemesine, performansa dayalı ücretlendirmeye, uyanık tüccar hesabıyla disiplin cezalarının değiştirilmesine, iş ve ücret güvencemizin tamamen ortadan kaldırılmasına karşı; 5 Haziran Çarşamba günü yapacağımız grev ile AKP’yi güçlü biçimde uyaralım” çağrısında bulunuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here