Selçuk; “Lice’deki Ölümler Barışa Kurşun Sıkıldığının Kanıtıdır”

0
68

emek ve demokrasi4Emek ve Demokrasi Platformu Adına Konuşan Coşkun Selçuk; “Lice’deki Ölümler Barışa Kurşun Sıkıldığının Kanıtıdır”

Diyarbakır’a bağlı Lice ilçesinde meydana gelen olaylar ile ilgili Emek ve Demokrasi Platformu adına bir açıklama yapan Coşkun Selçuk, Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşme süreci sürerken, Lice’de yaşanan olayların hükümetin samimiyetsizliğini ortaya koyduğunu savundu.

Halkın, Lice’de kurulması planlanan karakolları savaş hazırlığı olarak gördüğünü kaydeden Selçuk; “Diyarbakır’da Hükümet tarafından düzenlenen çözüm sürecine ilişkin çalıştayda olumlu mesajlar verilirken aynı günde yapılan bu saldırı ve insanların katledilmesi AKP’nin çözümle ilgili samimiyeti konusunda kuşku uyandırmaktadır. Lice’de on beş gündür olaylar yaşanmakta halk yapılan karakol ve kalekollara tepki göstermektedir. Karakol ve kalekolların savaşa hazırlık anlamına geldiğini düşünmekte ve bunların durdurulmasını istemektedir. Bu barıştan yana bir tavırdır. Barışa bu kadar içten yaklaşan bir sivil topluluğa bu şekilde müdahale edilerek insanların öldürülmesi, barışa kurşun sıkılmasıdır” dedi.

AKP Hükümetinin kendisine verilen çoğunluk oylarını dayanak göstererek her istediğini yapabileceğini düşündüğünü ve kendisi dışındaki düşünce ve yaklaşımları yok saydığını öne süren Selçuk; “Demokrasinin çoğunluk karşısında azınlığın haklarının güvencede olduğu rejim olduğunu unutmaktadır. Bu tavır her gün daha fazla baskı ve ölümleri getirmektedir. Roboski’nin kanı kurumamışken, Gezi eylemlerinde öldürülen sekiz genç, Soma’da üç yüz bir emekçinin kömüre, sermayeye kurban edilmesi, bu günde barış isteyen savaşa hazırlık anlamına gelen karakollara karşı çıkan insanların katledilmesi, bu düşüncenin sonucudur.

Herkesin barış özlemi içerisinde olduğu bir ortamda, savaşın ve çatışmanın kışkırtılması anlamına gelen bu saldırının, doğru değerlendirilerek, sorumlularının ortaya çıkarılmasını istiyoruz. AKP’nin bunun arkasında durma tavrı ülkeyi yeniden kimsenin istemediği bir yöne götürür. Çatışmaların artması, ölümlerin olması AKP dahil olmak üzere herkese zarar verir. Bir an önce toplumu terörize eden bu yaklaşımdan vazgeçilmeli, barışın sağlanması ve toplumsal gerginliğin bitirilmesi için, halkın talepleri göz önünde bulundurularak yeni bir süreç başlatılmalıdır. AKP Hükümeti’nin hiçbir uygulamasının bizleri emek, demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesinden alıkoyamayacağını bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here