Kütüphan-e’de Ücretsiz Bilgisayar Eğitimi Başladı

0
100

kütüphan-e projesi2Kütüphane Türkiye Pilot Uygulama projesi kapsamında İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ücretsiz bilgisayar eğitimi başladı. Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman’ın proje ve verilecek eğitimle ilgili yaptığı sunum sonrası Kütüphaneci ve Projenin eğitim sorumlusu Nebil Özdemir kullanıcılara yönelik eğitime başladı.

Kütüphane Müdürü Yaman; “Öğrenciler için yaz tatilinin de başladığı günlere denk gelen Kütüphan-e Türkiye Projesi kapsamında yapılacak ücretsiz bilgisayar eğitimi özellikle ev hanımları için bir avantaj. Çocuklar kütüphanede kitap okurken, bilgisayarda araştırma yaparken, oyun oynarken anneleri de bilgisayar eğitimi alabilirler. Hem çocuklar hem de anneler sosyal bir ortamda bulunur ve kendilerine yeni ufuklar açarlar”  dedi.

Eğitimlerin; düşük gelirli, yaşlı, engelli, eğitim düzeyi düşük, ev hanımları, hükümlüler v.s.  öncelik alınarak ihtiyaç hisseden tüm halkımıza verildiğini kaydeden Yaman, “Kütüphanemizin hazırladığı program çerçevesinde bilgisayarı tanıma ve word, excel programlarını kullanma eğitimi verilecek. E-Devlet hizmetlerinin kullanımı ve bir Google hizmeti olan Bulut Bilişim Teknolojisinin nasıl kullanılacağı ve ne işe yaradığı öğretilecek. Temmuz ayında E-Posta, Kep (Güvenli E-Posta) ve Sosyal Medya ile Etkili Özgeçmiş Hazırlama (CV) eğitimi, Ağustos ayında ise Etkili Sunum Teknikleri ve Hızlı Web Sitesi Hazırlama eğitimi verilecek. Eğitimler 3 aylık programlar halinde devam edecek.

Bilindiği gibi İskenderun dışında Arsuz ve Payas ilçelerine de kütüphane hizmeti veriyoruz,  bu eğitimden onlarda yararlansınlar, hatta Belen ilçesinde halk kütüphanesi olmakla birlikte Pilot Proje kapsamında bulunmadığından onlar da bu eğitimler için İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinin sunduğu imkânlardan yararlansınlar” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here