Sel Erzin’de 2 Can Aldı

0
140

erzin'de sel felaketi1Kış Gelmeden Felaketleri Geldi

Kış gelmeden aşırı yağış can almaya başladı. Erzin’de sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de kayboldu.

Dörtyol ve Erzin ilçelerinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın ve sel can aldı. Amanos Dağları’ndan gelen sel sularına kapılan market işletmecisi 55 yaşındaki Osman Başaran ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir kadın öldü, 4 kişi kayboldu.

Erzin çevresinde gece boyu devam eden yağışların ardından sabaha karşı Amanos Dağları’ndan gelen sel ilçede birçok mahallede su baskınlarına neden oldu. 40 bin nüfuslu ilçenin özellikle Ilıca bölgesinde etkili olan selde köprü yıkıldı, pansiyon ve lojmanlarla birçok bina sular altında kaldı.

erzin'de sel felaketi2

Saat 06.30 sıralarında marketinde uyurken sel sularına kapılan Osman Başaran’ın cesedi 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Ayrıca henüz kimliği belirlenemeyen bir kadının da cansız bedenine ulaşıldı. Sel sularına kapılan 4 kişiyi de arama çalışmaları başlatıldı. Erzin’e, Antakya ve çevre ilçelerden arama kurtarma ekipleriyle sevk edildi, yardım malzemesi yola çıkarıldı.

Başkan Savaş Sel Bölgesinde

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) de, meydana gelen taşkın ve selin ardından harekete geçti. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş incelemeler yapmak üzere selin yaşandığı bölgeye geçti.

HBB İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı, Müdahale Afet ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekipleri sel bölgesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. HBB Fen İşleri daire Başkanlığı iş makineleri sel bölgesinde evlerde oluşan sel sularını ve çamurları temizlemeye başladı. Belediye ekipleri hasar tespit çalışmalarına da başladı.

erzin'de sel felaketi3

HBB ekipleri, iş makineleri ve arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra bölgede yardım çadırları kurmaya da başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Dörtyol ve Erzin’de kurdukları yardım çadırlarında sel bölgesinde mağdur olan vatandaşlara çay, çorba ve yemek servisi yardımında bulunuyor.

Bölgeye ilk müdahalede bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay genelinde 250’ye yakın personel, 27 kepçe, 27 kamyon, 32 Pick-Up, itfaiye araçları ve kanal açma araçları ile görev yapıyor. Çalışan personelin yaklaşık 3’te biri Erzin ve Dörtyol’da afet yaşanan bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran yağışlar nedeniyle tıkanan veya tıkalı olup yağmur dolayısıyla taşan kanallar HATSU ekipleri tarafından temizlendi. Vatandaşlardan gelen şikâyetlere anında müdahale eden HATSU ekipleri Hataylıların mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmaları yapıyor.

erzin'de sel felaketi4

Tüm Ekipler Seferber Oldu

Hatay Valiliği’nin internet sitesinden de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada; “Pansiyonlar bölgesinde sele kapılarak kayıp olduğu değerlendirilen 4 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları, ilimiz AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden takviye gelen ekiplerin de katılımıyla yoğun biçimde sürdürülmektedir” denildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here