“Belediye Yönetimi Bir An Önce Kendine Çeki Düzen Vermeli”

0
68

mhp dayak tepkisiMHP’li Bozkurt, Belediyede Yaşanan Darp İddialarını Değerlendirdi…

İskenderun Belediyesinde yaşanan darp olayına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, belediyenin dayak atma yeri olmadığını söylerken; “Birçok skandal olayla anılan Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve ekibi, bir an önce kendine çeki düzen vermeli, yapılan bu ihmalleri gören mülki amir ve savcılık harekete geçmelidir” dedi.

Konuşmasında Erzin ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dilekleri ile başlayan İlçe Başkanı Bozkurt; “Mahalli idareler seçimlerinin üzerinden henüz 178 gün geçmiş olmasına rağmen İskenderun Belediyesinde kötü yönetim ve beceriksiz başkan sayesinde tarihinde görülmemiş skandallar yaşanmıştır. Dün itibari ile İskenderun belediyesi başkanlık makamında yaşanan çirkin bir hadise skandalların şimdilik son halkası olmuştur. Geçmiş beş yıl süresince İskenderun Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yapan Emin Dönmezer, bizzat Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından makamına çağrılmış, istifa etmesi ve oturduğu lojmanı mahkeme kararı olmasına rağmen boşaltması istenmiştir. Bu taleplere olumsuz cevap alan belediye başkanı devlet memuru olan bu kişiye ağır küfürler, hakaretler ve tehditler ederek belediyenin özel güvenlik personeline ‘Alın bunu atın buradan’ talimatını vermiştir. Bu talimat sonrası tartaklanan, dayak yiyen ve üç günlük darp raporu alan Mehmet Emin Dönmezer, belediye başkanı ve olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in talimatı ile gerçekleşen ilgili darp olayı İskenderun belediyesinin tarihinde yüz karası olarak yer alacaktır” derken belediyenin dayak atma yeri olmadığını söyledi.

Mülki Amir ve Savcılık Harekete Geçmeli

Belediye yönetimi hakkındaki diğer iddialara da değinen Bozkurt; “Henüz altıncı ayını tamamlamadan İskenderun sporlu futbolculara pirim vermek maksadıyla işadamlarından toplanan ve futbolculara verilmeyen paralar, müteahhitlerden istenen avantalar, belediye garajından satış kararı alınmadan belediye başkanının akrabaları tarafından tırlara doldurulup götürülen hurdalar gibi birçok skandal olayla anılan Seyfi Dingil ve ekibi bir an önce kendine çeki düzen vermeli ve yapılan bu ihmalleri gören mülki amir ve savcılık harekete geçmelidir.

Ayrıca Dingil, Akçay’a gittiğinde Akçay Muhtarı buraya hizmet yapılmadığı yönünde serzenişte bulunduğu için de ‘Gidin MHP’ye söyleyin onlar yapsın!’ demiştir. Bu görevi halkımız onlara verdi. Bize bu görevi halkımız vermiş olsaydı, hiçbir siyasi veya etnik ayırım gözetmeden o zaman bakın nasıl hizmet ediyorduk” diye de göndermede bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here