HESOB’tan Kaymakam Özyiğit’e Ahilik Kaftanı!

0
80

ahilik-kaymakam1Kaymakam Özyiğit; “Esnafımızın Temiz Ahlakı Genişleyerek Tüm Türkiye’ye Yayılacaktır”

Ahilik Bayramı münasebeti ile dün İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret eden Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Aldulkadir Teksöz, 2. Başkan Uğur Fırat ve İskenderun Esnaf Oda Başkanları, Kaymakam Özyiğit’e “Ahilik Kaftanı” giydirdi. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Özyiğit, esnafın temiz ahlakının genişleyerek tüm Türkiye’ye yayılacağına inandığını belirtti.

Yüzyıllardır süre gelen Ahilik Bayramı günümüzde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında esnaf oda başkanlarının kaymakamlığa gerçekleştirdiği ziyarette Kaymakam Özyiğit’e Ahilik Kaftanı giydirilip, çiçek takdim etildi. HESOB Başkanı Teksöz; “Esnaf dostu ve yakın ağabeyimiz olan Kaymakamımıza esnaflarımıza gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Ahiliği özü ile yaşama ve yaşatma gayreti ile hareket ediyoruz” dedi.

ahilik-kaymakam2

Temiz ahlak ve temiz ticaret manasına gelen ahiliğin ülke ekonomisinin kalkınmasına ve gelişmesine katkısının var olduğunu söyleyen Kaymakam Özyiğit; “Esnafımız bu manada büyük sorumluluk üstlenmektedir. İskenderun Esnaf Odalar Birliği de ahilik ahlakı ve kültürü ile esnafın gelişmesine yönelik çalışmalar yapmıştır. Bundan dolayı esnaf odaları adına Uğur Fırat başkanımızı kutlarım. İnanıyorum ki, esnafımızın bu temiz ahlakı genişleyerek tüm Türkiye’ye yayılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here