Şehit Mehmetçikler İçin Tören Düzenlendi

0
182

şehit cenaze3Dağlıca’daki hain saldırıda şehit olan 16 asker için Van’da askeri tören düzenlendi. Şehit 16 askerin cenaze töreni Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda yapıldı. Cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Dün düzenlenen tören sonrası Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, Uzman Çavuş Tolga Artuğ, Piyade Sözleşmeli Erler Adnan Ergen, Uzman Çavuş Tayfur Hançer, Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, Sözleşmeli Er Cihan Askarı, Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru, Astsubay Kıdemlı Çavuş Cemre Salih Gözen, Sözleşmeli Er Uğur Yıldız memleketlerine uğurlandı.

6 Askerin Cenazesi Adli Tıp’ta

Şehit Üstçavuş Okan Taşan, Astsubay Çavuş Deniz Göçkün, Uzman Çavuşlar Tayfur Hançer, Harun Saltalı, Sözleşmeli Er Resul Çoşkun, Piyade Er Muharrem Öksüz’ün cenazeleri ise dün sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Tören alanında iki askeri kargo uçağı hazır bekletilirken, bomba imha uzmanı ekipler, köpekle alanda arama yaptı. Alanda askeri erkan yerini aldı.

şehit cenaze4

Özel Kuvvetler Koordinatları Bildirdi, Savaş Uçakları Vurdu

Bölgede operasyonlara devam eden Özel Kuvvetler’e ait 2 tabur, 20 kişiden oluşan 2 terörist grubun peşine düştü. Özel kuvvetler, sıcak takip kapsamında karadan Sınır Ötesi operasyon gerçekleştirdi.  Özel Kuvvetler’in teröristlerin bulunduğu koordinatları savaş uçaklarına iletti. Başlayan hava operasyonunda savaş uçakları Kuzey Irak’a kaçan 20’li terörist gruba bomba yağdırdı.

Savaş uçağı teröristlerden en az 12’sini etkisiz hale getirdi.  Daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine ait 35 F-16 ve 18 F-4 savaş uçağı Irak’ın kuzeyine kaçan terörist grubun intikal halindeki kolları üzerine ve Irak’ın kuzeyinde bulunan Kandil Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenledi.  Düzenlenen hava harekatında ise en az 28 teröristin öldüğü belirtildi. PKK kamplarına düzenlenen hava saldırısında kamplardaki lojistik sağlayan bölgelerin ve sığınakların imha edildiği öğrenildi. Askeri kaynaklar 2 gün süren hava ve kara destekli operasyonlarda 100’e yakın PKK’lı teröristin öldüğünü açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here