Ak Partili Halil Demir, Aday Adaylığını Açıkladı

0
238

halil demir11“Liste Değişmezse Oylarımız Düşmeye Devam Eder”

Azganlık eski Belediye Başkanı Ak Partili Halil Demir, düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım erken seçimlerinde aday adayı olduğunu açıkladı. En son 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Halil Demir, halkın ve parti tabanının ısrarları ile bir kez daha aday adayı olduğunu açıkladı. Demir, dün İskele Kafe’de gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

3 dönem yaptığı (15 yıl) Azganlık Belediye Başkanlığı görevince her kesimin sevgisini kazanan Halil Demir’e düzenlediği basın toplantısında Ak Partili eski belde başkanları, eski ilçe başkanları ile Ak Parti İskenderun ilçe başkanı Vedat Tosun da eşlik etti.

Ak Parti’nin Hatay bölgesinde 2011 yılından beri kan kaybettiğini öne süren Halil Demir, yaptığı açıklamasında İskenderun bölgesinde milletvekili listesinin mutlaka değiştirilmesi gerektiğine işaret etti. 7 Haziran seçimlerinde İskenderun bölgesinde değişiklik yapılmadığını anlatan Halil Demir; “Açıklamama başlarken, terör olaylarında şehit düşen emniyet mensuplarımıza ve silahlı kuvvetler mensuplarımıza Allah’tan rahmet diler, yakınlarına sabırlar temenni ederim.

halil demir12

Biliyorsunuz ki, 7 Haziran 2015 tarihindeki genel seçimlerde de Ak partiden milletvekili aday adayı olmuştum. O zaman kısmet olmamıştı.  O zaman da söylemiştim, şimdi de aday adaylığımdan dolayı söylüyorum, İskenderun bölgemizde milletvekilimizin mutlaka yenilenmesi lazımdır. Bu bölgemizi gayet iyi bilen, Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan, samimiyetle onların hizmetine koşan, Teşkilatlarımızda emeği olan, Milletvekilliği bittikten sonra da burada hayatını sürdürecek olan, Vatandaşlarımla kader birliği yapan, Ak Parti teşkilatlarımıza gerekli değeri vererek, onların her türlü talep ve sıkıntılarında samimiyetle yanında olan, Partimizin kuruluşundan bu güne kadar geçmişte görev alan arkadaşlarımıza karşı ahde vefayı bilen bir milletvekili istiyoruz” şeklinde konuştu.

halil demir13

Genel merkez tarafından bölgemizde gerekli değişikliğin yapılacağına inandığını sözlerine ekleyen Demir; “7 Haziran seçimlerinde bölgemizde değişiklik yapılmadı, ayrıca bölgemizi hiç tanımayan bir kardeşimizde 4. sıradan milletvekili adayı yapıldı. Bölgemizin oyları yüzde 35’e düştü ve CHP bölgemizde birinci parti oldu. Yani bölgemiz 2011 genel seçimlerinden itibaren sürekli Ak Parti oyları olarak kan kaybetti. İskenderun bölgemizin sağ seçmen olarak tabanı; yüzde 70’lerde. Eğer ki, bölgemizde karşılığı olan bir adayı partimiz 1 Kasım’da aday olarak gösterirse Ak Partimizin oyları yüzde 44-45’lere çıkacaktır. Bunu başaracağımıza inanıyor ve size söz veriyorum. Burada bulunan partili arkadaşlarıma sesleniyorum; Sizler Halil Demir’i en iyi bilenlersiniz. 15 yıl Azganlık beldesinin belediye başkanlığını yaptım. Partimizin kuruluşu aşamasında belediye başkanı olarak içerisinde bulundum. Teşkilatlarımızın bütün ihtiyaçlarına imkânlarım ölçüsünde koştum. Partimizin bütün organizasyonlarında hep birlikte olduk. İyi günde, kötü günde her zaman kader birliği yaptık. Partimizin ilkelerinden hiç taviz vermedik. Sizleri ve vatandaşlarımızı bilerek, hiç kırmadık ve üzmedik.

halil demir14

Allah kısmet ederde, bölgemizin milletvekili adaylığı bize nasip olursa size namus ve şeref sözü veriyorum; Vatanımızın, milletimizin, bölgemizin menfaatleri için gece gündüz çalışacağım. Siz teşkilat mensuplarımıza samimiyetle yaklaşıp, her türlü sorunların çözümünde sizinle beraber olacağım. Vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinden hep yanında olacağım. Vatandaşlarımız arasında hiç ayrım yapmadan hizmetlerimi götüreceğim. Milletvekilliğinin milletin emaneti olduğunun hep bilincinde olacağım.

Saygıdeğer basın mensupları; sizlerde beni yakından tanıyan arkadaşlarsınız. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Bir milletvekilinden vatandaşların, parti teşkilatlarının, yerel basının, sivil toplum örgütlerinin neler istediğini en iyi bilenlerdenim. Çünkü masanın o tarafında da bulundum, kısmet olursa bu tarafında da bulunacağım. Sizlerden talebim bu söylediklerimi bir tarafa not almanız. Milletvekilliği kısmet olduğunda, söylediklerimin dışına çıkarsam bunları yüzüme haykırmanız olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here