Ne Terör Saldırısı Duruyor, Ne de Akan Kan!

0
105

şehit polisler2Iğdır’da Polis Aracına 1 Tonluk Bombayla Saldırı: 13 Polis Şehit

Dağlıca’da yaşanan terör saldırısında onlarca askerin şehit olmasının üzerinden 48 saat geçmeden bir hain saldırı da Iğdır’da yaşandı. Iğdır’da PKK’lı teröristlerin hain tuzağında 13 polis şehit olurken, yol kesen PKK’lılar Tunceli’de bir polisi, hem de yanında kızı varken, şehit ettiler.

Iğdır’dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüsü ile korumaları taşıyan otomobil, dün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü. Geçen 27 Ağustos’ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekât polisleri koruma vermeye başladı. Iğdır’dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan koruma otomobili, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi’ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

şehit polisler3

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır’a getirildi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

şehit polisler4

Şehitlerin İsimleri Belli Oldu

Bşk. Mehmet Parlak, P.M.Yusuf Yelkenci, P.M. Fehmi Şahin, P.M. Ali Koç, P.M. Haluk Varlı, P.M Burak Zor, P.M. Yalçın Talık,  P.M Yaşar Doğancay, P.M Hasan Eserleri, P.M İbrahim Derindere, P.M Adem Cankurtaran,  P.M Bekir Serhat Kaya

Tunceli’de, Kızının Yanında Polisi Şehit Ettiler

Öte yanda Tunceli’de yol kesen PKK’lı teröristler, kendilerini görünce geri dönüp uzaklaşmak isteyen polis memuru 55 yaşındaki Kadri Özkara’nın otomobilini otomatik silahlarla taradı. Otomobil yoldan çıkıp devrildi. Araçta bulunan polisin kızı hafif yaralanırken, ağır yaralanan polis memuru Özkara kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Iğdır’dan ve Tunceli’den gelen acı haberlerle dünkü şehit sayısı 14’e yükseldi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here