“Seçmeli Arapça Dersi Uygulamaya Geçmeli”

0
97

arapça dersiSamandağ’ın Önde Gelenlerinden Ortak Talep!

Samandağ ilçesinde bazı parti, oda ve sivil toplum kuruluşları seçmeli Arapça dersi hakkının bu yıl da kâğıt üzerinde kalmaması ve uygulamaya geçmesi için birlikte yazılı açıklama yaptılar.

CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, ÖDP Samandağ İlçe Başkanı Yıldız Özdemir, Alevi Değerleri Derneği Başkanı Zülfikar Çifçi, Hıristiyan Cemiyeti Başkanı Dr. Dimyan Emektaş, Öğrenci Velileri Derneği Samandağ Şube Başkanı Zekiye Kurtdere, Samandağ Kalem Derneği Başkanı Dr. Sabri Kimyon, Samandağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, Samandağ Terziler Odası Başkanı Cuma Sahilli, Samandağ Kuaförler Odası Başkanı Hikmet Tunç, S.S. Seracılık Kooperatifi Adına Semih Beyaztunç, Samandağ Bakkallar Odası Başkanı Necdet Aslan, Halkevi Samandağ Şube Başkanı Seyfi Altun, Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cem Okur’un imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ortaokullarda çocuklarımıza tanınan seçmeli Arapça dersi hakkının gereksiz bir şekilde çocuklarımıza kullandırılmadığını biliyor ve bu yıl seçmeli Arapça dersinin uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. İnsani, samimi ve doğal bir talep olan çocuklarımızın kendi anadilimiz Arapçayı öğrenmesi ihtiyacımızın karşılanacağını umuyoruz. Milli eğitim bakanlığının, Milli eğitim müdürlüklerinin, okul müdürlüklerinin, rehber öğretmenlerinin ve bütün yetkililerin bu konuda duyarlılığa ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Sayın Anneler,  Babalar, Öğrenci Velileri, ülkemizin hedeflediği çağdaş uygarlık seviyesinin ötesine geçmek ancak, resmi dilimiz Türkçemizi, anadilimizi ve yabancı dilleri, iyi bilen, en az üç dil konuşan nesillerin eseri olacaktır. Çocuklarımızın ve ülkemizin uygar geleceği için çocuklarımızı Arapça seçmeli dersine yönlendirmeyi öneriyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here