Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

0
55

seçim güvenlik1Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında düzenlenen toplantıda, ilk oylaması 10 Ağustos 2014 Pazar günü, ikinci oylaması 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ilimiz genelinde alınması gereken güvenlik tedbirleri görüşüldü.

Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Çiğdem, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve Kadir Sertel Otcu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İlçe Kaymakamları, İlçe Emniyet Müdürleri ve İlçe Jandarma Komutanları ile diğer yetkililer katıldı.

Bu seçimde ilk defa Cumhurbaşkanı’nın halkın oylarıyla belirleneceğini söyleyen Lekesiz, ilimizde seçim ile ilgili olarak gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını, halkın özgür iradesinin sandığa yansımasını sağlamanın önemli olduğunun altını çizdi.

‘Bildiğiniz gibi 2007 yılında yapılan Anayasa değişikliği ve arkasından 2010 yılında yapılan referandum sonucunda Cumhurbaşkanlığı seçimi halkın vereceği oylarla yapılacak’ diyen Lekesiz, alınacak güvenlik tedbirlerinde tüm kurum ve kuruluşlarımızın koordineli şekilde hareket etmesi ve işbirliği içinde çalışmasının önemine de değinerek, seçimlerin ilimiz genelinde güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Toplantı; İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan konuya dair sunum ve karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here