SAVDES-SEN Kendini Basına ve Kamuoyuna Tanıttı

0
77

savdes tanıtım1MSB ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli devlet memurlarının kurmuş olduğu Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Hatay İl Yönetimi, basınla bir tanışma toplantısı düzenledi.

Türkiye genelinde 38.000, aileleriyle birlikte 100.000 kişiyi bulduklarını belirten Hatay İl Temsilcisi Mehmet Gazi Cerit, sendikalarının 2013 yılında kurulduğunu, askeri personelin yoğun olarak bulunduğu Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Kilis illerinde süratle örgütlenerek şube yeter sayısını aştıklarını kaydetti.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre istihdam edildiklerini belirten Cerit, üyelerinin ortak ekonomik, kültürel, sosyal ve demokratik haklarının korunması ve geliştirilmesinin temel hedefleri olduğunu bunları gerçekleştirirken, hukukun içerisinde kalmak şartıyla temsilde adaletli olmak, üretken olmak, aşırı tepki ve çatışmacı anlayıştan ziyade ölçülü tepki ve talep sendikacılığı yapmak, ekip çalışmasına önem vermek gibi hususların temel düsturları olduğunu anlattı.

Mevcut mali, hukuki ve sosyal sorunların çözümü noktasında TBMM’de “10 Maddelik Kanun Değişikliği Taleplerinin” bulunduğunu ve yasalaşması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Cerit, bunun gerçekleşmesi halinde her meslek grubunda çalışan personelin sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğini ifade etti.

Toplantıya, SAVDES-SEN İskenderun İlçe Temsilcisi Hidayet Türker ile SAVDES-SEN Sahil Güvenlik İlçe Temsilcisi Mehmet Serven Arslan ve diğer üyeler de katılım gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here