“Savaş Pilotunun İstifası Milli Servetin Yok Olması Demektir”

0
105

temad açıklama5Türk Silahlı Kuvvetlerinden 110 pilotun istifasını ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ)’yı değerlendiren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır, 110 pilotun istifasını, silahlı kuvvetlerinden milli servetin yok olması olarak nitelendirdi. Çakır, YAŞ’ta arzu edilen ve silahlı kuvvetleri mutlu edecek sonuçların elde edilmesi temennisinde bulundu.

Dernek binasında gündeme ilişkin sorularımıza yanıt veren TEMAD İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır; “İstifa eden 150’ye yakın askeri pilotun istifa gerekçesi belli değil ama sanırım üzerlerinde minik bir baskı var gibi görülüyor. Oysaki savaş pilotu yetiştirmek öyle kolay değil. Yetiştirmenin maliyeti dahi çok pahalıdır. İstifaları, milli servetin silahlı kuvvetlerinden yok olması demektir” dedi.

Son zamanlarda silahlı kuvvetlerindeki deformasyon ve dejenerasyonun devlette büyük sıkıntılar yaratacağını ifade eden Çakır; “Artık YAŞ toplantılarında, silahlı kuvvetlerinin teamülleri göz önüne alınmıyor. Toplantıda terfiler konuşulacak fakat general sayısı sınırlı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına komuta edecek amir aranıyor ama yok! Oysaki bizim çok güçlü bir silahlı kuvvetimiz var. Güçlü, köklü yapısı ve gelenekleri olan silahlı kuvvetlerimiz var. Dünyada parmakla gösterilecek birkaç askerlerden biri de bizim askerlerimizdir. Çok derin bir yapıya sahiptir! Silahlı kuvvetlerimizi pasifize etmek, kendi ülkemiz açısından sıkıntı yaratır ve sınır güvenliğini zafiyete uğratır. Temennim odur ki, yapılmakta olan YAŞ toplantısında silahlı kuvvetleri mutlu edecek sonuçlar elde edilir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here