Savaş; “Hatay’ın Bütünlüğü İçin Buradayız”

0
128

iskenderun hizmet binası1HBB ve HATSU’nun İskenderun Hizmet Binası Törenle Açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Hizmet Binası kortej yürüyüşü ve düzenlenen törenle hizmete açıldı. “Yerinden yönetim ve hizmet” sloganı ile çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu amacını hayata geçirmek için eski YKM binasını kiralamıştı. Tadilat ve düzenleme çalışmalarının tamamlanması üzerine HBB Koordinasyon binasında HATSU’da çalışmalarına başladı. İskenderun Atatürk Anıt Alanında toplanan çok sayıda İskenderunlu Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı coşkuyla karşıladı. Törene Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve çok sayıda siyasi parti ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldılar.

iskenderun hizmet binası2

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU)’nün İskenderunlulara hizmet verecek olan binası büyük bir coşkuyla hizmete açıldı. Açılış töreni, Anıt Alanında İstiklal Marşının söylenmesi ve saygı duruşu ile başladı.

Törende konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile parti rozetlerini bir tarafa bıraktıklarını belirterek, tek amaçlarının Hatay’a ve İskenderun’a hizmet etmek olduğunun altını çizdi. Açılışı yapılan binanın sadece bir bina açılışı olmadığına vurgu yapan Başkan Seyfi Dingil, bu açılışla dağın ötesi berisi kavramını ortadan kaldırdıklarını ve bundan sonra kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp sadece Hatay’a hizmet edeceklerini ifade etti.

iskenderun hizmet binası3

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, hizmete girecek olan hizmet binası ile dağın bu tarafı ve öbür tarafı söylemini ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Savaş ayrıca, önce huzur sonra hizmet parolası ile çıktıkları bu yolda tüm dinamiklerle birlikte hareket ettiklerini de sözlerine ekledi.

Hatay’ın her ilçesinin farklı bir özelliği bulunduğuna da dikkat çeken Başkan Savaş, her ilçede farklı bir sektörün lokomotif olduğuna vurgu yaparak, seçim zamanı birçok beyanda bulunduklarını fakat hiç yalan beyanda bulunmadıklarını belirtti.

Tüm Hatay’ın bütünlüğü için çalıştıklarına işaret eden Başkan Savaş; “Sadece Antakya ve İskenderun’un kardeşliği için değil aynı zamanda Samandağ ile Dörtyol’un, Defne ile Kırıkhan’ın kardeşliği için de buradayız. Hatay’ın bütünlüğü için buradayız” şeklinde konuştu.

Hatay’ın Büyükşehir yasası kapsamına alınmasının ardından Hatay’da 15 ilçede hizmet binası yapım işlerini tamamladıklarını kaydeden Savaş; “Yeni bir yapılanma sürecinde üzerimize düşen görev ne ise en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına Hatay’ın tüm ilçelerinde büyükşehir hizmet binalarını tamamladık. İskenderun’umuza yakışır bir hizmet binasını faaliyete geçirdik. Bizler için asıl olan vatandaşa hizmet. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

iskenderun hizmet binası4

Açılış töreninde konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca da, Hatay’daki ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin uyumlu bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekerek, bu birlikteliğe Valilik olarak destek vereceklerini ve bu sayede Hatay’ın hızlı bir şekilde kalkınacağını belirtti.

Törene katılan protokol üyeleri ile vatandaşlar açılışı yapılacak olan HBB ve HATSU binasına kadar birlikte yürüdü. Hatay Müftü Vekili Hamdi Kavillioğlu, açılış töreni öncesi dua etti. Hizmet binasının kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, binanın İskenderun’a ve Hatay’a hayırlı olmasını diledi.

Programa, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ile Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte binlerce İskenderunlu katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here