Dudu; “Emeğin ve İşçinin Karşılığı Verilmeli!”

0
130

mevlüt dudu (12)CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışan işçilerle sözleşme imzalamasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu konunun iktidar partisine örnek olmasını dilediğini belirtti.

Dudu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ak Parti hükümetinin, işçinin hakkını taşeronlara yedirdiğine işaret ederek bunun yandaşı zengin etme politikası olduğunun altını çizdi.

Son 11 yıllık dönemde taşeron kullanımının artışının göz önünde olduğunu da kaydeden Dudu; “AKP hükümeti taşeronlaşmayı ilke edinip, işçilerin haklarını taşeronlara yedirmeye devam ediyor. AKP’li yılların başlangıcı 2002’de 350 bin olan taşeron işçi sayısı, 2013’te 1,7 milyon işçiye yükselmiştir. Bu rakamlar ve kamudaki yaygın taşeron kullanımı, taşeronun AKP tarafından desteklendiğinin önemli göstergesidir. AKP devlet eliyle taşeronlaşmayı desteklediği için işçiler yok sayılmakta, halk yoksullaşmaya devam ederken, AKP’nin yandaşları ‘köşe dönmeye’ devam etmektedir.

AKP’nin emekleri sayesinde; emeğin örgütlü gücü gerilerken, çalışma düzeni, kuralsız, güvencesiz, esnek, düşük ücret ve uzun çalıma saatlerine dayalı insanlık dışı çalışma koşulları egemen olmaktadır. Bizler bu düzene hep karşı çıktık. Bu karşı çıkışımızın boş olmadığının kanıtı da imzalı bir şekilde ortaya koyuldu” diye konuştu.

mevlüt dudu (13)

AKP Samimiyse Taşeronu Yasaklar!

Bu çerçevede Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun işçilerle yaptığı sözleşmenin önemli olduğuna değinen Dudu; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından; Tez Koop-İş Sendikası üyesi, 137 çalışanımız ile toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Genel başkanımız açıklamasında ‘…Taşeron işçileri, CHP’nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak, taşeron işçiliği bitecektir…’ demiştir.

Partimin ve Genel Başkanımızın önderliğinde yapılan bu uygulama, AKP hükümetine ders olsun, emeğin ve işin karşılığı verilmedikçe ne halkımız refaha ulaşır, ne de ülkemiz aydınlık yarınlara! AKP hükümeti işçilere insanca çalışma ve yaşama koşullara sağlama konusunda samimiyse en kısa zamanda harekete geçer ve taşeronlaşmayı ortadan kaldırır, taşeronu yasaklar!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here