Başbakan Davutoğlu, Hatay’dan Seslendi

0
79

başbakan davutoğlu1“İlkemiz Milli Birlik, Milli İradedir’

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay İl Kongresine katılmak üzere dün ilimize geldi. Başbnakan Davutoğlu Hatay’da ‘Milli İrade’ vurgusu yaparak; “Ak Parti olarak birinci ilkemiz milli birlik ise ikinci önemli ilke milli iradedir” dedi. Erzurum’da, Van’da, Balıkesir’de, Kırklareli’nde, Edirne’de ve Hatay’da da aynı şiarı dile getirdiğini kaydeden Davutoğlu, milli birlik kardeşlik anlamında aynı sözü ve dili kullandıklarını, bunun “kardeşlik ve muhabbet dili” olduğunu söyledi.

İl Kongresine katılmak üzere ilimizde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Aramıza fitne sokmak isteyen kim olursa olsun, nereden olursa olsun onlara fırsat vermeyeceğiz. Şimdi birinci ilkemiz milli birlik ise birlik içinde kesret, kesret içinde birlikse, Ak Parti’nin ikinci önemli ilkesi milli iradedir” diye konuştu.

Milli iradenin önemine değinen Davutoğlu, Türkiye’de tarihe geçen iki meclis olduğunu söyledi. Birisinin 23 Nisan 1920’de Ankara’da kurulan, istiklali teminat altına alan, istiklal ordularını İzmir’e yürüten, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu meclisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, birinin de 2 Eylül 1938’de bağımsızlığına kavuşan, 23 Temmuz 1939’da Türkiye Cumhuriyeti Devletine milli iradeyle katılma kararı alan Hatay Meclisi olduğunu dile getirdi. Davutoğlu; “Hatay meclisi aldığı bu kararla ezeli ve ebedi olarak Hatay’ı vatanımızın parçası kıldı. Onun için milli irade kavramımızı da en iyi Hataylılar anlar. O kararı alan Hatay meclisinin üyelerinin değerli evlatları milli iradeye yine sahip çıkma vaktidir” şeklinde konuştu.

başbakan davutoğlu2

Eski darbeler gibi geçen yıl içinde 12 yıl millete hizmet etmiş Ak Parti kadrolarına karşı bir darbe teşebbüsü olduğunu da iddia eden Davutoğlu; “Komployu kurmaya kalkanlar biliyorlardı ki 2014 ve 2015’ta kritik seçimler var. Şöyle düşündüler, hesap etiler… ‘Eğer Ak Parti şimdi durdurulamazsa bir daha durdurulamaz…’ Hazırlıklara başladılar. Milli iradeyle iş başına gelen Ak Parti kadrolarını bu iradenin dışında mahkûm etmeye kalktılar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Hamleleri başarısız olunca bu sefer 17-25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çetenin ihanetleriyle Ak Parti’ye başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ak Parti kadrolarına karşı tuzak kurdular. Ak Parti kadrolarını tanımamışlar. Ak Parti birliğin, beraberliğin mahviyetin, vefanın partisidir. Onlara karşı direndik ve 30 Mart’ta ilk darbelerini yediler” dedi.

Ahmet Atıç’ın başkanlığındaki tek listeyle gidilen kongreye, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Abdulhamit Gül, Öznur Çalık ile Hatay ve bölge milletvekilleri de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here