Savaş; “Artık Hatay Nasıl Kazanır Biz Ona Bakıyoruz”

0
73

lütfü savaş20Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk Tv’nin Konuğu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk Tv’de Semra Topçu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Güne Başlarken’ programında Hatay seçimlerini, yaşanan süreci ve sonrasını değerlendirdi.

Beş yılda gönüllere girdiğini belirten Başkan Savaş, bu yaşanan süreçteki en dik duruşu Hatay halkının gerçekleştirdiğini belirtti. Ve bundan sonraki sürecin çok daha önemli olduğunu söyleyen Savaş; “Artık Hatay nasıl kazanır biz ona bakıyoruz” dedi.

Suriye’de yaşanan sürecin Hatay’a yansımalarını değerlendiren Başkan Savaş; “Biz seçim sürecinden çok daha önce bu şehrin huzuru için 2500’ün üzerinde toplantı düzenledik. İlgili tüm kesimlerle fikir alış verişinde bulunduk. Bu şehrin önce huzura ihtiyacı duyduğunu söyledik. Hatay halkının birbirleri ile hiçbir sorunu yok. Bu şehirde ayrı gayrı yok. Tüm renkler birbirleri ile uyum içerisinde. Suriye’de yaşanan her sıkıntı doğal olarak bize de yansıyor. Hatay bu süreçte çok sıkıntılı günler geçirdi. 70’in üzerinde insanımız hayatını kaybetti. Yaşanan hadiseler de en büyük sınavı Hatay halkı verdi. Tüm renkleri birbirine bağlandı. Bundan sonra Hatay halkı olarak artık gerilimli günler istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Lütfü Savaş; “Ak Parti sayıca bizden çok fazla ve 11 ilçeyi kazanmış durumdalar. Benim başkanlık koltuğumda kendi adaylarını görmek istediler bundan dolayı ilk günlerde yapılan meclis toplantılarına gergin geldiler. Ben bu meclisin burada var olmasını istiyorum. Demokrasinin gereği de budur. Hatay’ın bütününe hizmet etmek istiyorum” dedi.

Yapılacak projelere ve öncelikli olan eksiklere de değinen Savaş; “Bu kentin en büyük sorunu kentsel dönüşüm ve alt yapı. Önceliğimiz alt yapıda geri kalmış bölgelerimizin sorununu ortadan kaldırmak. Bununla birlikte Hatay’ın geneline 50 tane arıtma tesisi yapacağız. Turizm şehrimiz için çok önemli, Akdeniz’in en güzel kıyı şeridine sahibiz. Buraları değerlendirmek istiyoruz. Kentsel dönüşümü biran önce gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüme öncelikli olarak; Antakya, Kırıkhan, Dörtyol ve İskenderun’da başlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Vali Celalettin Lekesiz ile bir sorunu olup olmadığının cevabını veren Lütfü Savaş; “Valiler seçimler de taraf oldular. Ve ilişkilerin tadı kaçtı. Valilerin devletin valisi olduğunu hissettirmesi lazım! Valiler herkesin valisi olmalı” diyerek konuyla ilgili düşüncesini aktardı.

Asi Nehri ve Feyezan Kanalı ile ilgili yapılacak işlemleri de anlatan Başkan Savaş; “Asi Nehri’ne verilen kanalizasyondan gelen su kesilecek. Nehrin altına ve üstüne arıtma tesisleri kurulacak. Arıtılan su nehre verilecek. Feyezan kanalının temizlenmesi en kısa sürede yapılacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here