Minik Eller Bu Kez Tohumdan Fidan Yetiştirdi

0
276

akçay portakalı1Akçay İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmenleri Hatice Kocabaş öncülüğünde nesli tükenmekte olan “Akçay Portakalı”nın tohumundan fidan yetiştirdiler. Fidanların yeşerdiğini gören öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken minik öğrenciler; “Türkiye’yi yeşillendireceğiz” dediler.

2/A sınıfı öğrencileri, eğitim öğretim yılının başında “Akçay Portakalı” neslini korumak adına başlatılan proje kapsamında, Akçay Portakalı, Palmiye, Çam Fıstık, Ceviz, Kayısı ve Nar gibi fidanları tohumdan yetiştirdi. Okulda düzenlenen etkinlikte yetiştirilen fidanlar sergiye çıkarıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eray Sarı; “Öğrencilerimiz büyük bir zahmet ve özveri ile tohumdan fidan yetiştirdiler. Projeye imza atan sınıf öğretmenimizi ve öğrencilerimizi buradan bir kez daha kutluyorum. Bu tür etkinliklerde her zaman yanınızdayız” dedi.

akçay portakalı2

Proje hakkında bilgi veren Sınıf Öğretmeni Hatice Kocabaş ise; “Akçay içerisinde geçen otoban yolu nedeniyle portakal bahçeleri yok edildi. Günümüzde de nesli tükenmektedir. Bu nedenle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da öğrencilerimize tabiatı ve doğayı sevdirmek adına tohumdan fidan ektirdik. Ekilen tohumun çoğunluğunu Akçay Portakalı oluşturtmaktadır. Herkesin düşündüğü gibi portakalın tohumunu ekince büyüyünce portakal olmuyor. Aşı yapılmaz ise turunca dönüşüyor. O nedenle fidan belli bir evre geçirdikten sonra mutlaka aşılanması gerekir. Bu proje çalışmalarımız ile nesli tükenmekte olan Akçay Portakalının yok olmasına bir nebze de olsa engel olduğumuza inanıyorum” derken, tohumları evlerinde büyük özveri ile büyütüp fidan haline getiren öğrencilerini de canı gönülde kutladı.

Tohumdan fidan yetiştiren öğrencilerden Gönül Sonay Bebek, tohumdan nasıl fidan yetiştirdiğini anlatırken gözleri parıldıyordu ve amacının Türkiye’yi yeşillendirmek olduğunu belirtti. Fidan sergisinin yanında Anaokulu Öğretmeni Nurgül Yavuz öncülüğündeki öğrencilerin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalarda sergilendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here