Saldırıları Kınarken, Saldırıya Uğradılar!

0
96

saldırı protestosuİskenderun’da, 1 Mayıs’ta İstanbul Avrupa yakasında meydana gelen olayları kınamak için yapılan basın açıklamasına saldırıda bulunuldu. Ak Parti İskenderun ilçe binası önünde toplanan gruba karşı binadan fırlatıldığı sanılan bir porselen fincan isabet etti. Yapılan bu saldırı sonucu Emek Partisi ilçe başkanı Mevlüt Bulgur başından yaralanırken, SES yürütme kurlu üyesi ve aynı zamanda İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Sekreteri Hülya Cengiz Ateş ise alnından aldığı sıyrıklarla atlattı. Hastanede yapılan müdahale sonucu Bulgur’a 9 dikiş atıldı.

Saldırıyı protesto etmek için parti binasının önünde oturma eylemi gerçekleşti. Oturma eylemi sonrasında açıklama yapan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, saldırıların kendilerini yıldırmayacağını söyledi. Yapılan saldırıyı İskenderun’un demokratik kamuoyuna yönelik olduğunu vurgulayan Selçuk saldırganların bir an önce bulunmasını istedi.

Bu arada İskenderun’daki sendika ve kitle örgütleri saldırıyı kınamak için Cumartesi günü (bugün) saat 17.00’de Pac Meydanında toplanma ve AKP önüne yürüme çağrısı yaptı.

EMEP’ten Yazılı Kınama!

Emek Partisi İlçe Başkanlığından da saldırıya yönelik bir kınama açıklaması yapıldı. Yazılı açıklamada; “Toplanan kitleye karşı binadan bir porselen fincan atıldı. Yapılan bu saldırı sonucu Emek Partisi ilçe başkanımız Mevlit Bulgur başından yaralanırken, SES yürütme kurlu üyesi ve aynı zamanda İnsan Hakları Derneği sekreteri Hülya Cengiz Ateş ise alnından aldığı sıyrıklarla yaralanmıştır. Yapılan saldırının planlı bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. AKP hükümetinin antidemokratik uygulamalarına, işsizliğe, yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı çıkan tüm kesimler AKP hükümetinin “ileri demokrasi” anlayışından nasibini almaktadır. AKP karanlığına, sermayenin saltanatına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Savaşa karşı barışı, emperyalist işgallere karşı halkların kardeşliğini örmeye devam edeceğiz. İlçe başkanımız Mevlüt Bulgur ile Sağlık emekçisi Hülya Cengiz Ateş’ e yapılan saldırının faillerinin bulunup bir an önce yargı önüne çıkarılmasının takipçisi olacağız. Yapılan saldırıyı kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here