Saint Piyer Bayramı Bugün Kutlanacak

0
64

senpiyer bayramı2Her yıl 28 Haziran’da kutlanmakta olan Saint Piyer Bayramı bugün Antakya’da kutlanacak. İlk mağara kilise özelliğini taşıyan Antakya Saint Piyer Kilisesinde yapılacak ayine katılacak olan yüzlerce Katolik ve Ortodoks Hıristiyan böylece ‘Hacı’ olacak. Bayram kutlamalarında barış için dualar edilecek, sevgi ve kardeşlik mesajları da verilecek.

Hıristiyan âleminin en eski dini merkezlerinden biri olarak bilinen Antakya Saint Piyer kiliseinde yapılacak olan bayram kutlamalarına kent protokolünün yanı sıra yabancı ülkelerden gelen din adamları ve kalabalık bir Hıristiyan cemaati katılacak.

Rektör Güder’den Kutlama Mesajı

Aziz Petrus (St. Pierre) ve Aziz Pavlus Bayramı nedeniyle, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de yazılı bir mesaj yayınladı. Rektör Güder mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Binlerce yıllık yaşanmışlığın canlı bir şekilde bir şekilde tecessüm ettiği, dinlerin, dillerin ve kültürlerin kesiştiği yer olan Hatay’ımızın medeniyet izlerinin, kültür mozaiğinin bir parçası olan Hıristiyanlık âleminin dünyaya açılan kapısı St. Pierre Kilisesi, Aziz Petrus’un Antakya’da geçirdiği zamanın tek tanığı olup; ilimiz de dünyanın bu ilk mağara kilisesini bünyesinde barındırması yönüyle son derece büyük önem arz eden örnek bir konumdadır.

Tarih boyunca polikültürlü yapısını korumuş, barış ve hoşgörünün başkenti olan ilimizde, bizler, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin en güzel yansıması ve nişanesi olarak üç semavi dinin bayramlarını ortak bir heyecanla, mutlulukla, sevinçle yaşamakta ve paylaşmaktayız.

Çeşitliliğimizin, farklılığımızın zenginlik olduğu, bu kültürel zenginliğin, renkliliğin ilimize ayrıcalıklı bir konum sağladığı ve korunması gerektiği fikrinden hareketle, hem ezelî hem de ebedî mensubiyet duygusu ve birlikte yaşama kültürü içerisinde, aynı gök kubbe altında, aynı fikirde, gayede, yürekte, kaderde ve kederde birleşerek, kenetlenerek, farklı ufuklardan kardeşçe şarkıların, ilahilerin yankılandığı, kültürler arası diyaloğun yaygınlaştırıldığı mozaiğin bir parçası olarak, ortak paydada buluştuğumuz, ortak ruhla kaynaşıp kucaklaştığımız bir dinî bayramı hep birlikte idrak ediyoruz.

Bu ortak duyguların yansıması niteliğindeki “St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı”nı ilimizde yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımızın ve tüm Hıristiyan âleminin nezdinde içtenlikle kutluyor; Hıristiyan kardeşlerimize ve tüm insanlığa huzur, refah ve barış içerisinde bir hayat diliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here