Şahutoğlu; “Arsuz’a ve Hatay’a Sahip Çıkacağız”

0
91

arsuz-şahutoğlu1Milletvekili A.Adayı Şahutoğlu’ndan Arsuz Belediyesine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şahutoğlu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Nazım Culha, Şahutoğlu’nun gerçekleştirdiği ziyarette altyapı, doğalgaz ve Turizm Master Planı hakkında yapılan çalışmaları anlattı. Şahutoğlu ve beraberindeki heyetle koyu bir sohbete dalan Culha, Arsuz’un ilerleyen yıllarda büyük bir ivme kazanacağını, yapılacak yatırımların ilçeye sosyal ve ekonomik anlamda büyük faydalar sağlayacağını ifade etti.

Arsuz’un altyapısı tamamlanmış bir turizm kenti olması için çalıştığını vurgulayan Culha; “Hatay genelinde altyapısı olmayan tek ilçe Arsuz’dur. Diğer ilçeler altyapılarını tamamlamış. Bu nedenle Hatay Büyükşehir Belediyesi Yatırım Programı’na altyapının alınmasını talep ettik. Çünkü ilçemizde altyapı gerçekten öncelik arz eden bir konu… Konuya esas olacak olan projenin bütün parametrelerini büyükşehir belediyesine sunduk. Zaten Karaağaç, Nardüzü, Madenli ve Akçalı mahallelerinin projeleri İller Bankası tarafından yapılmış. İskenderun Belediyesi Arıtma Tesisi’nin de 1 milyon 200 bin nüfusa hizmet verecek kapasitede olması göz önünde bulundurduğundan, Karaağaç ve Nardüzü’nün bağlantısı da bu tesise yapılacak. Hedef stratejimizde altyapıya Karaağaç, Nardüzü, Kışla ve Karahüseyinli’den başlayarak, Arsuz’a doğru gelmek var. 2015 yılında altyapının Karaağaç ve Nardüzü etabının başlaması, orta vadede ise tüm ilçenin altyapısının 5 yılda tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

arsuz-şahutoğlu2

Turizm Master Planı hazırlanması için Turizm Bakanlığı’ndan yetki istediklerini ve bakanlıktan gelecek cevabı beklediklerini ifade eden Culha, doğalgaz hakkında da Aksagaz ile ilgili görüşmeleri yaptıklarını dile getirerek, ucuz yakıt olmasının yanında büyük talep gören doğalgazın en kısa zamanda döşenmesi için de girişimde bulunduklarını dile getirdi.

Arsuzlular’ın her türlü hizmetin en güzelini hak ettiğini ifade eden Başkan Nazım Culha, sık sık yaşanan ve can sıkıcı bir hal alan elektrik kesintileri hakkında da; “Arsuz’da Elektrik Arıza Merkezi kurulmasının ardından, ilçede elektrik kesintilerinde yüzde 30 azalma yaşandığını gözlemledim. İlçemizde 3 arıza ekibi çalışıyor. Yapılması gerekenleri yetkililere ilettik. Enerjisa’nın trafo ve hizmet veren personel sayısını arttırması, altyapısını revize etmesi ve kalifiye eleman çalıştırması gerekiyor” diyerek, sorunun çözümü için önerilerini paylaştı.

“Siyaset Yürek İşi”

2015 genel seçimlerine dair hedef ve projelerinden bahseden CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şahutoğlu ise; “Seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştireceğim ziyaretlere sizden başlamak istedim. 2015 yılında iktidar olursak, bahsettiğiniz projelerin hızlı gerçekleşmesi ve onayı konusunda sizlere destek olacağız. Meclis’te Arsuz’a ve Hatay’a sahip çıkacağız. Bu bağlamda sizlerin de desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Siyasetin yürek işi olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başknı Nazım Culha da; “Biri ben ‘belediye başkanı veya milletvekili olacağım’ diyorsa, bize de yüreğine sağlık demek düşüyor” derken, Şahutoğlu’na çıkmış olduğu yolda başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here