“Sağlam Adımlar Atmaya Devam Edeceğiz”

0
45

lütfü savaş47HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Hizmet Binasında Açıklamalarda Bulundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Hizmet Binasında ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda ilk olarak, İskenderun Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne geçen ünitelerde görev yapan 450 çalışanın işsiz kalması ve personel alımıyla ilgili konuşan Başkan Savaş; “Politik olsaydık, 86 meclis üyemize bu konuda danışmazdık. Herkese kapımız açık. Büyükşehir’e siyaset bulaşmasın diye elimden geleni yapacağım. Belediyede çalışan hiç kimse siyasi aktör değildir” dedi.

Suriye ve Ortadoğu’daki gerilimden Hatay’ın olumsuz etkilendiğine vurgu yapan Başkan Savaş; “İstanbul’dan sonra en büyük TIR filosuna sahip bir ilde yaşıyoruz. Lojistik olarak bu kadar güçlü kentimizde ekonomi mutlaka düzelir ama toplumlar arası fitneyi düzeltmek yüzyıllar alır. Bu birlikteliği 400 yıldır başarmış topraklarda yaşıyoruz. Bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ortadoğu’da kırılgan ortamın daha sağlam zemine oturmasını bekliyoruz. Kriz biterse Hatay’ın geleceği çok parlaktır” şeklinde konuştu.

Hatay’da sanayi, yayla ve kaplıca turizmini öne çıkaracak adımlar atacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Çukurova Belediyeler Birliği olarak İskenderun ve Samandağ’dan Antalya’ya deniz ticaretini geliştireceğiz. Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı daha entegre durumuna getirecek projeler hayata geçirilecek. Öncelikli olarak ulaşımda sorun kalmayacak. Karayoluna alternatif ulaşımdan mutlaka yararlanacağız. Evrensel doğrular içerisinde sağlam adımlar atmaya devam edeceğiz. 120’den fazla proje hazırladık. Bu ay detayları açıklayacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here