CHP’li Vekil Ediboğlu, İssume’de Yapılan Ağaç Katliamını Yerinde İnceledi

0
126

ağaç katliamı1Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde İssume Mahallesi çamlık alanda çam ağaçlarının kesimiyle ilgili kendilerine gelen şikaet doğrultusunda CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu ile görüştü.

Bölgeye gelen Milletvekili Ediboğlu, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Belen Kadın Kolları Başkanı Hatice Bilen ve yönetim kurulu üyeleri ve İssume sakinleri ile birlikte ormanlık alana giderek ağaç kesimini yerinde inceledi. İncelemede yapılacak kesimin yaşlı ağaçları kapsadığının bildirilmesine rağmen kesimin genç ağaçlara yapıldığı görüldü.

ağaç katliamı2

Ediboğlu burada gerçekleştirdiği incelemenin ardından, İssume Çamlık alanda yapılan ağaç kesimi ile alakalı Orman ve Su işleri Bakanlığının cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

CHP Belen İlçe Teşkilatı daha sonra, İssume Mahallesi sakinleriyle bir toplantı yaparak, ormanlık alanında yapılan ağaç kesimleriyle alakalı halktan gelen soruları yanıtladı. Toplantıda, İssume sakinlerine bilgi verilip, bundan sonra izlenecek yol hakkında da ortak bir deklarasyon hazırlanarak, İssume sakinlerinin imzalarıyla beraber ortak bir mücadele planı hazırlanması konusunda hemfikir olundu.

ağaç katliamı3

Toplantıda ayrıca, önümüzdeki günlerde, İssume Çamlık alanında yapılan ağaç kesimleriyle alakalı, basının ve doğaseverlerinde yer alacağı daha büyük kapsamlı, sahada, bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Verimli geçen toplantıda geleceğimizin çalınmaması adına herkesin elini taşın altına koyması gerekliliği de vurgulandı. CHP İlçe Örgütü, yapılan bu ağaç kesiminin birilerine rant kapısı olmamasının takibini ve konu ile ilgili mülki idare amirine de yazılı başvuru yapacaklarını duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here