Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Çelik; “17 Yıl Önce Efsane Refah Yol Kuruldu”

0
305

saadet partisi6Refah Yol hükümetinin kuruluşunun 17. yılı münasebeti ile parti binasında basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, iktidarda kaldıkları 11 aylık süre zarfında yapmış oldukları hizmetler ile Ak Parti hükümetinin 11 yıllık süre içerisindeki hizmetleri karşılaştırdı.

Türkiye’nin tarihinde haziran ayının çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan İlçe Başkanı Çelik, “Milli Görüş Lideri rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan, tam 17 yıl önce 54. T.C. hükümeti olan efsane Refah Yolu kurdu. 11 aylık kısa dönemde yaptıkları ile 11 yıllık Ak Parti hükümetinin yaptıklarına bir bakalım; Cumhuriyet tarihinde ilk defa 6 ay gibi kısa sürede denk bütçeyi yaptı. Tarımsal desteklemeye ayrılan fon yüzde 150 artırıldı. Buğday, fındık, pancar, tütün ve tüm taban fiyatlara da yüzde 312’ye varan artışlar yapıldı. Çiftçinin yüzü güldü. 1 yıl boyunca başta temel tüketim maddeleri olmak üzere hiçbir şeye zam yapılmadı. İşçiyi memuru, emekliyi enflasyona karşı korumak için eşel mobil sistemi oluşturuldu. Kamu iktisadi kuruluşlarının (KİT) açıkları kapatılarak KİT’ler kara geçirildi. Bağkur emeklilerine yüzde 221 reel zam yapıldı. Çekiş güç kovuldu. Türkiye’de 54. hükümet 1996-1997 yılları arasında adeta tekeden süt çıkarmışlardır. Yüzde 170 seviyesinde devir alınan hazine borçları faizleri yüzde 80’lere düşürüldü. Memura yüzde 130, asgari ücretliye yüzde 102, memur emeklilerine yüzde 116 işçi emeklilerine de yüzde 121 reel zam yapıldı. Sanayi üretimi de yüzde 30’dan yüzde 90’a çıkarıldı. 1996-1997 Erbakan hükümeti dünyada eşi benzeri görülmemiş bir çalışmayla esnafı işçiyi, memuru, emekliyi, dul yetimi ve herkesimi rahatlatmıştır.

Şimdide sizlere 11 yıllık 2002-2013 Ak Parti hükümetini yaptıklarına bakalım; BOP eş başkanlığı yapıldı, bütçelere ortalama her yıl 50 milyar faiz kondu, Kürecik kuruldu, Patriotlar getirildi, deprem için toplanan paralar açık veren bütçeyi yamamak için kullanıldı, dış politikada model ülke Türkiye politikası yürütüldü, ÖTV ve deprem vergileri kalıcı hale getirildi.

Kıymetli İskenderunlular, 11 aylık Milli Görüşçü Refah Yol hükümeti ile 11 yıllık dış güdümlü AKP hükümeti arasındaki farkı sizler değerlendirin” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here