MKÜ Tıp Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

1
1112

mkü-tıp fakültesi2Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi.  Mezuniyet töreni Atatürk Konferans Salonu’nda Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özcan, Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Duru, akademisyenler, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Tören, Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Özge Yıldırım’ın konuşması ile başladı. Dönem birincisi Dr. Özge Yıldırım konuşmasında; “Yorucu ve yıpratıcı 6 yıllık eğitim ve öğretim dönemi sonrası fakültemizi bitirerek karşınıza genç hekim adayları olarak çıkmaya hak kazandık. Hekimlik sağlık demektir; hayat demektir; ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgidir. Hekimlik işi yürek işidir ancak insanları seven bir yürek bu zorlu ve sadakatli kutsal mesleği yapabilir. Bu süreç içerisinde bizimle bu fedakâr süreci birlikte yaşayan herkese teşekkür ediyorum”  dedi.

Prof. Dr. Ali Özcan da, “Mesleğinizi kahrederek değil severek yapın” diyerek insanlık için özel ve ulvi meslek olan hekimliğin sabır, hoşgörü ve fedakarlık istediğini vurguladı. Mezun öğrencilerin iyi birer hekim olacağına tüm kalbiyle inandığını belirten Özcan; “Yeter ki yılmayın, yorulmayın bulunduğunuz görevi en iyi şekilde severek yapın” sözleriyle mezunlarını uğurladı.

mkü-tıp fakültesi3

Güder’den ‘Akredite Tıp Fakültesi’ Müjdesi

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder mezunlara ve davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Tıp Fakültemizin 37 ilk tıp doktorları olarak sizler yeni bir hayat dönemine başlıyorsunuz. Yaşam uzun sıkıntılarla dolu ve bundan sonra sizleri bazı mesleki zorluklar bekleyebilir. Ancak üniversitemiz adına söylemek isterim ki her türlü zor durumlarınızda tüm hocalarımıza ve üniversitemize gönül rahatlığıyla ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu. Rektör Güder,  artık mezun olan öğrencilerin diplomalarında diploma eki (DE) etiketinin yer alacağını müjdeleyerek fakültenin akreditasyon kademelerini de hızla tamamlayacağını ve akredite tıp fakülteleri arasında yer alacağını hatırlatarak son verdi.

Her başarının kendine ait bir öyküsü vardır diyen, Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, törende yaptığı konuşmada; “Bugün bu başarı öyküsünü dinliyorsak bu öykünün özverili çalışmalarını adım-adım yaşayan biri olarak konuşmak isterim. Tıp fakültesinin ilk mezunlarını vermesi bende ayrı bir heyecan yarattı. Fakültenin kurulmasında emeğim geçti. Ürününü aldığım bugünü yaşamak bana gurur verdi” dedi.

Konuşmaların ardından tıp mezunları Hipokrat Yemini ettiler. Dönem birinci ikinci ve üçüncülerine protokol tarafından diplomaları verildi. Pasta kesimi, plaket ve hediye takdiminden sonra kepler havaya atıldı. Tören kokteyl ve hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.

1 YORUM

  1. Sevgili doktorlar, sizi yürekten kutluyorum, başarılar diliyorum. Ne yazık ki, bu iktidar döneminde doktorlarımızın hiç değeri yok, işte görüyorsunuz. Bir doktor bir müşteşar kadar maaş alamıyor, maaşları çok düşük, saygı çok eksik, hor görme sınırsız. Doktoru dövme, hakaret etme, öldürme bunların döneminde oldu. Yoksa doktorluk en şerefli meslektir. Ulu önder Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ demiştir. Ne mutlu Türk’üm diyene!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here