Romanya’nın İskenderun Fahri Konsolosluk Ofisi Yarın Açılacak

0
92

romanya konsolos1Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak olan Romanya’nın İskenderun Fahri Konsolosluk ofisi, yarın açılacak.

Ofisin açılışını duyuran Romanya İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende, konsolosluğun bölgeye katkı sunacağına inandığını kaydetti.

Faruk Rende Kısa Özgeçmişi

Faruk Rende, 1969 yılında Antakya’da doğdu. Daha sonra İskenderun’a yerleşerek ilkokul, ortaokul ve liseyi İskenderun’da tamamladı. 1990 yılında ABD’ye giderek önce dil eğitimi ve akabinde İşletme eğitimi alarak bu eğitim dalında lisans eğitimini tamamladı.

1993 yılında ise İstanbul’da ithalat ve ihracat Uzmanlık eğitimi alarak iş hayatına atılmak üzere 1993 yılında gitti Romanya ülkesine yerleşti. Romanya’da 17 yıl boyunca ithalat ve ihracat konulu şirket faaliyetinde bulundu. Romanya halen TiAD üyesidir. 2010 yılında İskenderun’a yerleşti. Türkiye’de ve ABD’de turizm, akaryakıt, madencilik, ithalat ve ihracat yapan aile şirketlerinin ortağı olarak aktif ticari yaşamını sürdürmektedir. Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde, Romanya ile ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve katkı vermek üzere, Romanya ülkesinin İskenderun Fahri Konsolosu olarak 2014 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce, Rumence ve Arapça dillerini bilmektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here