Romanyalı Heyetten Arsuz Çıkarması

0
105

arsuz-romanye heyetiArsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Eğitimde Farklılıklar Erasmus Projesi’ kapsamında ilçeye gelen Romanyalı heyet, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti. Arsuz’un coğrafi yapısı, nüfus yoğunluğu, turizm ve gelir kaynakları hakkında Başkan Culha’dan bilgiler alan Romanyalı öğretmenler, Arsuz’u çok beğendiklerini dile getirirken, ilçeye yerleşmeye karar verdiklerini dile getiren bazı öğretmenlerle Başkan Culha arasındaki esprili diyalog ise ziyarete damga vurdu.

Başkan Culha ayrıca, Romanyalı heyette yer alan Drăgăneşti-Olt şehrinin iki belediye meclis üyesi ile beraber Türkiye ve Romanya’daki meclislerin çalışma sistemleri ve seçim süreçlerini karşılaştırdı.

Projenin amacının okullardaki farklılıkları gidermek ve iki ülke arasında güçlü kültürel bağlar kurmak olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Samet Fırat Soydemir ise, Başkan Nazım Culha’ya kardeş şehir olma teklifinde bulundu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da iki ülke arasında ticari ilişkilerden çok, kültürel ve eğitim ilişkilerini ön planda tuttuğunu belirterek; “Ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İlçemize hoş geldiniz. Arsuz, yüzölçümü itibariyle Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi konumunda. 70 km. sahil şeridimiz var. Tarım ve turizm karakterli bir ilçeyiz. Nüfusumuz 81.001 olarak açıklandı. Ama yaz sezonunda bu sayı 3-4 katına kadar çıkabiliyor” derken, kardeş şehir olma teklifine de olumlu baktığını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here