Kore Gazisi Ali Rıza Akın Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
634

cenaze-akın11950-53 yılları arasında Kore’ye giden, oradan “Gazi” olarak dönen ve İskenderun’da yaşayan Ali Rıza Akın, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Merhum Gazi Akın’ın cenazesi Payas’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Sıtkı Akın’ın ağabeyi, Oda’nın şimdiki Başkanı Erol Akın ile Mehmet Akın’ın amcaları, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yusuf Terbiyeli’nin kayınbabası, eski terzilerden ve Kore Gazisi Ali Rıza Akın, geçtiğimiz günlerde rahatsızlığı dolaysısı ile kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Ali Rıza Akın vefatıyla ailesini ve dostlarını gözyaşlarına boğdu.

cenaze-akın2

Kore Gazisi Ali Rıza Akın’ın, ay yıldızlı şanlı bayrakla örtünen tabutu İskenderun Merkez Komutanlığı tören kıtası askerleri tarafından hastane morgundan alındı. Merhum Ali Rıza Akın’ı son yolculuğunda Gaziler de yalnız bırakmadı.

Dumlupınar Mahallesi’ndeki evine götürülen Kore Gazisi Akın, burada komşuları ve ailesi tarafından dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Kore Gazisi Ali Rıza Akın, Payas’ta kılınan öğle namazının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Payas Mezarlık Kompleksine defnedildi.

Merhum Ali Rıza Akın’a Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, dostları ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here