Hak-İş Konfederasyonu Üst Düzey Yöneticileri Rusya’da

0
87

cengiz gül açıklama1Cengiz Gül; “PNPR Toplantısını Önemsiyoruz”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu (PNPR) toplantısı için Rusya’nın Soçi kentine gitti. Toplantının ilk gününde Cengiz Gül,  Rusya Bağımsız Sendikalar Birliği Başkanı Mikail Shmakov’a, Hak-İş Konfederasyonu adına hediye sundu.

Öte yandan toplantının ikinci gününde, kapsamlı toplantıya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katılacağı öğrenildi. PNPR organizasyonuyla ilgili bir değerlendirme yapan Cengiz Gül; “Hak-İş Konfederasyonu’nu temsilen buradayız. Türkiye dışındaki sendikal gelişmeler ve etkinliklerle de ilgiliyiz. Bu ve benzeri yurt dışı etkinliklerle uluslararası sendikacılık bilgilerimizi geliştirip, tazeliyor diğer yandan da Türkiye’deki sendikal gelişmeleri ve mücadeleyi yurt dışındaki sendikacılara aktarma fırsatı buluyoruz.

Emekçilerin sorunu, dünyanın hemen her yerinde emeğinin karşılığını alıp, iyi bir yaşam sürme istediğidir. Diğer yurt dışı etkinlikleri gibi PNPR toplantısını, organizasyonu da önemsiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here