Refik Eryılmaz CHP’ye Döndü

0
138

refik eryılmaz47 Haziran seçimlerinde bağımsız olarak seçime giren ve 18 bin 618 oy alan Refik Eryılmaz, CHP’ye geri döndü.

CHP 24. dönem Milletvekili Refik Eryılmaz’ın CHP’ye yeninden katılım töreni Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Kompleksinde bulunan Meclis salonunda gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Tekin Bingöl, CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Milletvekili Adayları Riyat Kırmızıoğlu, Bilgen Duman, Nermin Yıldırım Kara, Dilan Bedir, 24. Dönem Milletvekilleri M. Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, CHP aday adayları katıldı.

refik eryılmaz5

Törende bir konuşma yapan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Geçen Dönem Milletvekilliğini halkın nabzını yakından tutan ve ona tercüman olan cesur söylemlerle gönüllerde yer edinen Refik Eryılmaz’ın partimize yeniden katılımını memnuniyetle karşılıyor, çakışan yollarımızda bir uyumla yürüneceğini ümit ediyorum. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu partinin geçmişte iddia edildiği şekilde dar-sığ bir parti olmak yerine, yeni açılımların, yeni renklerin, diğerlerinin, ötekilerinin de içinde bulunduğu bir siyasi parti haline gelecek olan bir CHP oluşturma çabası içerisinde. Bu kadar farklılığı, ulusalcıyı, liberali, Kürt siyasetçilerini, sosyal demokratları, sosyalistleri kapsamaya çalışan bir CHP, elbette bu toprakların evladını hemşerimiz, kardeşimiz, Refik Eryılmaz’a sahip çıkacak bağrımıza basacaktık” dedi.

refik eryılmaz6

CHP’ye dönen Refik Eryılmaz ise; “CHP Genel Merkezi’nin bir önceki seçimde yaptığı tercihler sonrasında, tabanımızın bağımsız adaylık taleplerine riayet etmiş ve bağımsız aday olmuştuk. Tamamiyle halkın beklentileri ve bölgenin hassasiyetleri doğrultusunda şekillenen bağımsız adaylığımızdan asla ve asla pişman olmamakla beraber, seçim sonucunda ortaya çıkan iradeye de her daim saygılı olduk. Şimdi ise, bize CHP Genel Merkezi’nden gelen talep ve davetler söz konusu olmuştur. Samimi olduğuna inandığımız bu davetleri, biz, yine tabanımızla birçok kez istişare ettik. Yaptığımız değerlendirme toplantılarında her ne kadar değişik fikirler çıksa da, genel kanının, bizlerin 1998’den bu yana siyaset yaptığımız CHP içinde yer almamız yönünde şekil aldığını gördük. Biz de, tabanımızdan gelen bu yoğun talep karşısında, ülkemizin içinden geçtiği koşulları da göz önünde bulundurup sorumluluk almayı kabul ettik ve samimi olduğuna inandığımız bu davete ‘evet’ dedik.

Tıpkı bağımsızlık adaylığına halkımızla istişare ederek karar verdiğimiz gibi CHP’ye tekrar geri dönüşümüzün yolu da yine halkımızın talep ve arzuları doğrultusunda olmuştur… Çok iyi bilinmelidir ki bağımsız adaylığımız süresince bir çok kez dile getirdiğimiz gibi, kurumsal kimliğine hiç bir zaman karşı bir duruş ve söylem içinde olmadığımız CHP’ye geri dönüş kararımız asla ve asla bir pazarlık ya da şahsi beklenti sonucu oluşmamıştır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here