Terör Kirli Yüzünü Yeniden Gösterdi!

0
78

ankara terörü1Cumartesi günü “Barış Mitingi” için Ankara Tren Garı Kavşağı’na giden grubun bulunduğu bölgede iki büyük patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı ilk resmi bombalı saldırıda toplam 86 kişinin vefat ettiğini kaydetti. Müezinoğlu, toplam yaralı sayısını 186 olarak verdi. Ancak korkulan oldu ve saldırıda ölenlerin sayısı arttı. Bugün itibariyle menfur saldırıda ölenlerin sayısı neredeyse 100’ü buldu.

Geçtiğimiz hafta sonu, Ankara Tren Garı kavşağında, 2 patlama meydana geldi. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddia edildi. Cumartesi sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın yankıları hala sürüyor.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği “Barış Mitingi” için Ankara Tren Garı Kavşağı’na giden grubun bulunduğu bölgede iki büyük patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bombalı saldırıda olay yerinde 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin de ağır yaralı olarak geldiği hastanelerde vefat ettiğini söyledi. İlk açıklamasında patlamada toplam 86 kişinin vefat ettiğini kaydeden Bakan Müezinoğlu, toplam yaralı sayısını 186 olarak verdi. Bugün itibariyle ölenlerin sayısı ise 100’e yaklaştı.

ankara terörü2

Ankara Tren Garı’nda meydana gelen ve resmi rakamlara göre 97 vatandaşın hayatını kaybettiği, 246 vatandaşın da yaralandığı patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Kenan İpek sıcağı sıcağına ortak basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok olay sonrası yaptığı ilk açıklamada; “Maalesef acımız büyük. Çalışmalarımız devam ediyor. Gerekçeleri, kimler tarafından yapıldığı noktasında gerekli çalışmaları yapıyor. Bilgiler netleştikçe paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve liderler programlarını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’daki kanlı saldırıyla ilgili ilk açıklamasında; “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Terörün her türlüsüne karşıyız. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

ankara terörü3

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara’da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

Patlamada  EMEP Dörtyol İlçe Başkanı Bekir Soylu Yaralandı

Öte yandan, Dörtyol EMEP İlçe Başkanı Hacı Bekir Soylu da Ankara’daki hain terör saldırısında yaralandığı öğrenildi. Uzun yıllar eğitimcilik ve sendikacılık yapan Hacı Bekir Soylu, 7 Haziran Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden Hatay 8. Sıra Milletvekili Adayı olmuştu. Ankara’daki patlamada yaralanan Hacı Bekir Soylu’nun Ankara Numune Hastanesinde midesinden ameliyat olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

ankara terörü4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here