Ak Partililer Bir Araya Gelerek İstişarede Bulundu

0
52

ak parti toplantı1Ergin; “Herkesi %100 Memnun Edecek Bir Formül Yok”

Ak Parti Hatay İl Teşkilatı, milletvekilleri ile partililer İskenderun’da Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin katılımıyla istişare toplantısı düzenledi.

İskele Kafe’de düzenlenen istişare toplantısına Eski Bakan Ergin’in yanı sıra, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk milletvekilli adayları, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti Hatay İl ve İskenderun İlçe Yönetimleri, partinin kuruluşundan bu güne kadar görev alan tüm teşkilat görevlileri katılım gösterdi.

7 Haziran sürecindeki eksiklikler ve 1 Kasım süreci stratejilerinin konuşulduğu toplantı, tanıtım ve sunumların ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.

Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin yaptığı konuşmada, aday listelerinden kaynaklanan bazı kırgınlıkların olmasının doğal olduğunu belirterek, siyasetin doğasında olan yarışlarda yaşanan kırgınlık, üzüntü ve darılmaların normal olduğuna dikkat çekti ve siyasette herkesi yüzde 100 memnun edecek bir formülün olamayacağına vurgu yaptı.

ak parti toplantı2

Ergin konuşmasında; “Yola çıkarken beraber başladığımız arkadaşlarımızın bir kaç eksiğiyle tamamı burada. Siyaset doğası gereği kendi içerisinde kıran, üzen, darıltan bir yol izlemek durumunda. Değerli kardeşlerim bunu şöyle somutlaştırmak mümkün, 2002-2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı sayımız 63-65 civarındaydı, bunlardan 10 tanesi seçime girebiliyor kalanları ise giremiyor. Giremeyenler üzülüyor, insanız kaldı ki insani bir reflekstir bu. Belediye seçimleri geliyor, bir belediye başkanı listeye alınırken 10 tane aday adayı var, 9 tanesi üzülüyor. Keza 10 tane meclis üyesi  aday adayı var fakat onda biri kadarı listeye girebiliyor, giremeyenler gönül koyuyor. Kongreler, belediye başkanlığı, milletvekili seçimleri, yönetim kurulu üyeliği görevleri gibi görevler de çok sayı da aday adayları çıkıyor netice de her defasında seçilenler ve seçilmeyenler tablosu ortaya çıkıyor. Bu işin doğasında bu var” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Ahmet Demirtaş da yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde yaşanan zemin kaymasının telafi edilmesinin mümkün olduğunu belirterek; “Son seçimlerde zemin kayması yaşadık, şimdi partimizi, düştüğü bu noktadan siz kaldıracaksınız, hep beraber kaldıracağız. Bu çalışmalar süreci içerisinde birbirimize elbette hakkımız geçiyor, birbirimizi istemeden kırabiliyoruz. Ben eğer varsa hakkım herkese helal olsun diyorum, sizlerden de helallik diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here