Recep Atakaş Kırıkhan Fen Lisesi, Diğer Eğitim Eserleri, Bilim İnsanları  

0
86

Eğitim sever Recep Atakaş, sosyal sorumluluk projelerini önemseyerek eğitime desteğini önemli ölçüde sürdürüyor. Recep Atakaş’a, kimileri ‘Recep bey’ kimileri’ Recep abi’ öğrenciler ‘Recep amca’ kimileri ise ‘Recep Ağa’ diye hitap ediyor ama Recep Atakaş çoğunluk için ‘Recep abi…’

Şimdi kısaca Atakaş Şirketler Grubu’nun yani Recep Atakaş’ın eğitime desteklerini daha doğrusu eğitim eserlerini bir hatırlayalım.

*17 derslikli, Kırıkhan, Naim Atakaş Anadolu Meslek Lisesi
*Yaklaşık 500 öğrenciye sahip, İskenderun Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi
*32 derslikli Recep Atakaş Dörtyol Endüstri Meslek Lisesi
*150 çocuk kapasiteli İskenderun Kızılay Anaokulu
*Antakya, Hacı Faide Atakaş Öğrenci Yurdu
*Yakın Gelecekte Hizmete Girecek 24 Derslikli Recep Atakaş, Kırıkhan Fen Lisesi  

Görüldüğü üzere Recep Atakaş, ilimize bir bütün olarak bakıyor. ‘Dağın o yakası, bu yakası’ demeden eğitime desteklerini sürdürüyor. Yetmiyor, sosyal sorumluluk projesi gereği yine İskenderun’a iki minareli Nihal Atakaş Camii’ni kazandırıyor. Özetle eğitime ve ibadete verdiği önemi gösteriyor.

 

*Atakaş, Törende Gururlu ve Huzurluydu  

Recep Atakaş, önceki gün Recep Atakaş Kırıkhan Fen Lisesi temel atma törenindeydi. Heyecanlıydı, mutluydu, gururlu ve huzurluydu. Bunu yüzünden ve vücut dilinden anladım. Düzenlenen temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül il ve ilçe protokolüyle diğer konuklar katıldılar. Hatay Milletvekili Serkan Topal’da, törene gecikmeli olarak katıldı ve temel atmanın son bölümüne yetişti.

Törende Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman kısa birer selamlama konuşması yaptılar.

*Bilim ve Fen Adamlarının Yetiştirilmesi  

Temel atma töreninde bir konuşma yapan eğim sever ve hayır sever iş adamı Recep Atakaş özetle;

“Sayın bakanım, sayın valim, sayın milletvekillerim, sayın kaymakamlarım, sayın belediye başkanlarım, sayın misafirler ve sayın basın mensupları, Recep Atakaş Fen Lisesi Temel atma Törenine hoş geldiniz diyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sayın Bakanım, her şeyden önce Fen Lisesinin çok sevdiğim çocukluk gençlik yıllarımın geçtiği Kırıkhan’a yapılmasına olur verdiğiniz için size yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. 

Sayın bakanım, yapacağımız okul oturum Alanı 1.300 m kare olup çatı katıyla birlikte 7.800 metre kare, 24 derslik, 5 laboratuvar, kütüphane, çok amaçlı salon, beden eğitimi salonu, kantin, mescit, müdür ve öğretmenler odası ve spor sahalarından ibaret olacaktır. 

Sayın bakanım, sayın misafirler, Fen liseleri; ülkemizde matematik ve fen alanında üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerini sağlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek düzeydeki bilim ve fen adamlarının yetiştirilmelerine kaynaklık etmek, öğrencileri araştırmacılığa yöneltmek, yeni buluşlara meraklı öğrencilerin çalışacakları ortam ve şartları hazırlamak, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan okullardır” dedi.

*İş Adamı Recep Atakaş “Hakikat ve Faziletin Kaynağı Eğitimdir…” 

Recep Atakaş sözlerinin devamında şunları ifade etti;

“Bugün burada temelini atacağımız bu bilim ve irfan yuvasında geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımız daha iyi şartlarda bir eğitim almış olacaktır. Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımızın daha donanımlı olmaları, daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu güzel eğitim yuvasında ailesine, memleketine, ülkesine, devletine, milletine ve hayırlı işlere vesile olacak bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum. 

Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Bunun önemine vakıf olmuş toplumlar bugünkü medeniyet âleminde ön sıralarda yer almışlar ve tarih sahnesinde rakiplerine her zaman fark atmışlardır. 

Nitekim hakikat ve faziletin kaynağı eğitimdir, bilgidir. Bu haliyle, güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu mutlaka ve tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlemeden geçmektedir. Özellikle bu coğrafyada neden var olduğumuzun, nereden gelip, nereye gitmeyi amaçladığımızın cevaplarını elbette eğitim yoluyla bulmak mümkün olacaktır. Unutmayalım ki, sorunlara teslim olmak yerine; onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir geleceğe ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz…”

 

*Recep Atakaş “Öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyorum” 

Eğitim sever Recep Atakaş  konuşmasında, değer verdiği öğretmenleri de unutmadı ve onlara da teşekkür ederek günlerini kutladı.  Atakaş konuşmasının devamında;

Sayın bakanım, sayın misafirler Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı Olurdum’ yine büyük önder Atatürk’ün ‘Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi mümkün değildir’ sözü Atatürk’ün eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri göstermektedir. Bende bu vesileyle tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyor, ülkemizdeki bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.

*Eğitim Sever Atakaş “Her Şeyi Devletten Beklememiz Yanlış Olur…” 

Atakaş, temel atma törenindeki sözlerini şöyle noktaladı;

Sayın Bakanım, Bir ülkenin kalkınmasında belirleyici unsur eğitimdir. Ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesinde görmek istiyorsak eğitim konusunda herkesin maddi veya manevi elinden geleni yapması gerekmektedir. Devlet ve millet bir bütündür her şeyi devletten beklememiz zaten yanlış olur. Ben Recep Atakaş olarak yaşadığım sürece eğitime destek vermeye devam edeceğim.  

Sayın misafirler, Ben bu Fen lisesini çok sevdiğim Kırıkhan’a ve Kırıkhanlılara yapılmasına müsaade ettiği için Milli eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer ‘e tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu okulun Kırıkhan’a yapılması için çaba sarf eden Milletvekilim Sayın Hüseyin Yayman’a, Sayın Abdulkadir Özel’e , Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, Kırıkhan Belediye Başkanı Sayın Ayhan Yavuz’a ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunan tüm misafirlere tekrardan hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

Atakaş’ın konuşması sonrası Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Recep Atakaş’a okul yatırımına yakışan büyükçe bir teşekkür plaketi sundu.  Ardından Bakan, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer protokol mensuplarıyla birlikte beton pompası butonuna basıldı, konfeti eşliğinde ve sembolik harç temele aktarıldı.

*Milli Eğitim Bakanının Yakın Korumaları  

Bir konuya değinmeden yazımı bitirmek istemiyorum. Özellikle iktidar partisi milletvekilleri ile, mülki amirlerimiz, seçilmiş ve diğer atanmışlara duyurumdur. İlimize gelen X bir bakana, Anadolu Ajansı, TRT ve diğer yaygın yayın organları yetiyorsa, lütfen biz yerel medya mensuplarını ne parti ne bakanlık ne de valilik aracılığıyla davet etmeyin. Şayet yerel basını davet ediyorsanız, yerel basın mensubunun rahat çalışmasına olanak tanıyın. Biz medya mensuplarını, bakanların yakın korumalarının inisiyatifine bırakmayın…  

*Kraldan Fazla Kralcı Tavır  

Temel atma töreninde genç, deneyimsiz bir polis korumamız kraldan fazla kralcı tavırlarla görev yapmama engel olmaya çalıştı. Nahoş bir hadisenin olmasına ramak kalmıştı ki Hatay Valiliği Özel Kalem Müdürü Halil Yücelen, ustaca duruma müdahale etti. Konuyla ilgili gelen her bakan koruma müdürü ile korumalara telkin hatta medyanın öneminin anlatılması şart. Ben deneyimsiz polis kardeşimle, aramızda geçen konuşmaları burada nakletmiyor ve büyüklük gösteriyorum. Artı, genç bir emniyet mensubunun hatasını tüm teşkilata ve bakana mal etmek istemiyorum. Daha önemlisi, benim ya da bizim şahsımıza yapılan bir hakaret ya da fiziki müdahale direk hayırsevere de yapılmış sayılır. Temel atma törenindeki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölge milletvekilleri, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile diğer atanmış ve seçilmişlerin hoş görüsünü, bakan korumalarından da bekliyoruz. Tekrar yazıyorum. İktidar partisi olarak, bakanlık olarak, il müdürlüğü olarak yerel basına ihtiyacınız yoksa, bizleri davet etmeyin lütfen. Davet ediyorsanız da görev yapma olanağı sağlamanızla birlikte, bizleri koruyup, kollayın lütfen…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here