Hayırsever Recep Atakaş’tan Kırıkhan’a Fen Lisesi!

0
59

Milli Eğitim Bakanı Özer; “Yarınlarımız Çok Daha Güzel Noktalara Ulaşacak”

Hayırsever Atakaş; “Yaşadığım Sürece Eğitime Destek Vermeye Devam Edeceğim”

Eğitim sever ve hayırsever iş adamı Recep Atakaş, bu kez yaşantısında önemli bir yeri olan Kırıkhan’a, Fen Lisesi gibi klas bir lise yatırımı yaptı. Kırıkhan Fen Lisesi’nin temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, il ve ilçe protokolüyle diğer konuklar katıldılar. Hatay Milletvekili Serkan Topal da, törene gecikmeli olarak katıldı ve temel atmanın son bölümüne yetişti.

Törende Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Törende bir konuşma yapan eğitim sever Recep Atakaş ise özetle; “Sayın Valim, sayın milletvekillerim, sayın kaymakamlarım, sayın belediye başkanlarım, sayın misafirler ve sayın basın mensupları, Recep Atakaş Fen Lisesi Temel atma Törenine hoş geldiniz diyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sayın Bakanım, her şeyden önce Fen Lisesinin çok sevdiğim çocukluk gençlik yıllarımın geçtiği Kırıkhan’a yapılmasına olur verdiğiniz için size yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Sayın Bakanım, yapacağımız okul oturum Alanı 1.300 m kare olup çatı katıyla birlikte 7.800 metre kare, 24 derslik, 5 laboratuvar, kütüphane, çok amaçlı salon, Beden eğitimi salonu kantin, mescit, müdür ve öğretmenler odası ve spor sahalarından ibaret olacaktır.

Sayın misafirler, ben bu Fen lisesini çok sevdiğim Kırıkhan’a ve Kırıkhanlılara yapılmasına müsaade ettiği için Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ‘e tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu okulun Kırıkhan’a yapılması için çaba sarf eden Milletvekilim Sayın Hüseyin Yayman’a, Sayın Abdulkadir Özel’e, Kırıkhan Belediye Başkanı Sayın Ayhan Yavuz’a ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunan tüm misafirlere hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yarınlarımız Çok Daha Güzel Noktalara Ulaşacak

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer; “Beş yaştaki okullaşma oranları yüzde 11’den yüzde 97’ye ulaştı. Ortaöğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 44’ten yüzde 95’lere çıktı. Yükseköğretimdeki okullaşma oranları yüzde 14’lerden yüzde 48’lere çıktı.

Çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yeter ki çocuklarımız çok daha güvenli, sağlıklı okullarda eğitime erişebilsinler. İçinde bulundukları lokasyondan, sosyoekonomik arka planlarından bağımsız şekilde herkes en nitelikli eğitime erişebilsin. Tek derdimiz bu. Hiçbir ayrım yapmadan Türkiye’nin her noktasına eğitim yatırımlarını ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah, yarınlarımız çok daha güzel noktalara ulaşacak” dedi.

Bu süreçte en büyük paydaşlarından birinin de geleceğin Türkiye’sini inşa edecek gençlerin eğitim alacağı okulları inşa ettiren hayırseverler olduğunu ifade eden Özer, Kırıkhan Fen Lisesinin bölgeye kazandırılması nedeniyle Recep Atakaş ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Recep Atakaş’a okul yatırımına yakışan büyükçe bir teşekkür plaketi sundu.

Ardından Bakan, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer protokol mensuplarıyla birlikte beton pompası butonuna basıldı ve sembolik harç temele aktarıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here