Protokol ve Vatandaşlar Bayramlaştı

0
57

Protokol üyeleri ve halk, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Belediye 1 Nolu Tesis’te düzenlenen bayramlaşmada bir araya geldi ve bayramlaştı. Bayramlaşma törenine, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş, siyasi parti, odalar, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma sonrası sahil bandında protokol ve iş adamlarıyla sohbet eden Bakan Ergin’e, Kaymakam Ali İhsan Su limanın işlevliğiyle ilgili bilgiler verdi. Suriye üzerinden yapılamayan kara taşımacılığının deniz yolu ile yapıldığını belirten Kaymakam Su, deniz trafiğinde sorun yaşanmadığını belirtti.

Burada gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Adalet Bakanı Sadullah Ergin Suriye’de bayram nedeniyle ilan edilen ateşkesi değerlendirdi. Bakan Ergin; “Suriye’deki ateşkes umarım kalıcı olur. Suriye’deki olumsuz olayların bitmesi en büyük temennimizdir” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, sahil bandı peyzaj düzenleme çalışması, Atatürk Anıtı arkasında yapımı devam eden iskele ve deniz kenarında inşaatı son aşamaya gelen 600 kişilik nikâh salonu ile ilgili bilgi verdi.

Ergin; “Sınır Bütünlüğünün Bozulması Söz Konusu Değil!”

Sahil kenarında yapılan sohbette, İskenderun’un sınır değişikliğiyle ilgili tasarıya değinen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun’un üç mahallesinin İskenderun’da kaldığını belirterek, “Halka hizmet noktasında Karaağaç ve Nardüzü’nün de burada olması gerekiyor. Amaç halka hizmettir” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, İskenderun’un sınır değişikliğiyle ilgili üç mahalle konusunda Belediye Başkanı Civelek’in dile getirdiği hususların dikkate alındığını, İskenderun’un sınır bütünlüğünün bozulmasının söz konusu olmadığını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here