Prof. Dr. Gürel Çam; “Mühendislik Fakülteleri Sadece Mesleki Bilgilerin Edinildiği Bir Yer Değildir”

0
580

mkü-mühendislik fakültesi1MKÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gürel Çam; “Mühendislik Fakülteleri Sadece Mesleki Bilgilerin Edinildiği Bir Yer Değildir”

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gürel Çam, fakültede bir basın toplantısı düzenledi. Mühendislik Fakültelerinin önemine değinen Çam, fakültelerinin, tüm çalışanların özverili çalışmalarıyla en kısa sürede hem yurt içi hem de yurt dışında faaliyet göstermekte olan emsalleri ile yarışabilecek bir konuma taşınacağına inandığını vurguladı.

Mühendislik Fakültelerinin öğrencilerin yalnızca temel ve mesleki bilgileri edindikleri bir yer olmadığını ifade eden Dekan Vekili Prof. Dr. Gürel Çam; “Mühendislik Fakülteleri bilgiye ulaşabilme, öğrenebilme, teknolojiyi kullanabilme ve geliştirebilme, grup içerisinde çalışma yapabilme, sorgulama ve eleştirel düşünebilme yeteneği de kazandıkları ve geliştirdikleri yerler olmak durumundadır. Önümüzdeki süreçte, dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek düzeyde donanımlı, yaşam boyu öğrenme alışkanlığı kazanmış, analitik düşünme becerisi gelişmiş, çözüme odaklı, iletişim becerileri yüksek, alanında gelişen ve değişen ihtiyaçlara cevap verebilecek bilgi ve beceriye sahip, mesleki etik kuralları özümsemiş mühendisler yetiştirme temel önceliğimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

Fakülte bünyelerinde halihazırda Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine ve Petrol-Doğalgaz Mühendisliği bölümlerinde eğitim öğretim verildiğini de hatırlatan Çam; “Fakültemiz büyüyen seçkin akademik kadrosu ile bilimsel üretkenliği yüksek, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeyi misyon edinerek yoluna devam etme arzusunda olan yeni bir yönetim anlayışına sahip bir fakülte olacaktır. Bu faaliyetler doğrultusunda lisans ve lisansüstü programlarımızda eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimizi kurulu bulunduğumuz İskenderun ilçemizde aramızda görmekten mutluluk duyacağımı ifade etmek isterim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here