Polonya’dan MKÜ’ye Erasmus Ziyareti

0
271

mkü-polonyaAvrupa Birliği Yaşam boyu Öğrenim Programlarından (LLP) olan ve öğrenci, öğretim elemanı ve idari personelin karşılıklı değişimine olanak sağlayan Erasmus programı kapsamında, Polonya’dan Mustafa Kemal Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. University of Technology and Life Sciences in Bydgoszcz Üniversitesi’nden Dr. Tadeusz Leppert ve Prof. Dr. Elwira Sliwinska ve beraberindeki heyet MKÜ Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Polonyalı misafir öğretim üyesi Dr. Leppert, Makine Mühendisliği bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerine “Üretim işlemlerinin çevreye etkileri” konulu, Prof. Dr. Sliwinska ise Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerine “Bitki yetiştiriciliğinde biyoteknoloji” konulu seminer verdi. Seminerler sonrasında öğrencilerle bilgi alışverişinde bulunan misafir öğretim üyeleri gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirtti.

2012-2013 akademik yılında Erasmus programı kapsamında öğrenim amacıyla 140 öğrenci, staj amacıyla da 30 öğrencinin daha gönderilmesi planlanıyor. Aynı dönemde Avrupa’dan 20 öğrenci Mustafa Kemal Üniversitesi’nde öğrenim görüyor, öğretim elemanı değişiminde ise Erasmus programı ile ders verme ve eğitim alma amacıyla yaklaşık 45 öğretim elemanının gönderilmesi planlanıyor. Bu kapsamda ilerleyen günlerde 20’nin üzerinde öğretim elemanı da MKÜ’yü ziyaret edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here